Kultura

VOKALNA GRUPA KONSTANTIN OBELEŽAVA DESET GODINA RADA: U cik zore još se peva

Vokalna grupa Constantine održala je promociju svog prvog kompakt diska “U cik zore još se peva” u izdanju PGP RTS-a u Kamenoj sali Radio Beograda u petak 19.oktobra. Na promociji su govorili odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović, zatim čuveni kompozitor i osnivač čuvene Korni Grupe Kornelije Bata Kovač, a ispred Vokalne grupe Konstantin prisutnima se obratio i zahvalio na podršci Bojan Stanković.

Nakon uvodnih reči prisutnih govornika prezentovan je spot za pesmu “Ljubavna serenada” snimljen ovog leta u Boki Kotorskoj, a zatim je grupa izvela a cappella četiri numere sa CD-a, Kraj mora zauvek, Jefimija, Zvižduk u osam i Devojko mala.

Promociji su prisustvovali brojni novinari radio i televizije Beograd, prijatelji i saradnici poput već pomenutog maestra Kornelija Kovača, Bilje Krstić, Miana Ignjatovića iz dua Moderato, novinarke Radio Beograda Aleksandre Paladin.

Vokalna grupa Constantine je sada u pripremi koncerta u Nišu koji će se održati 2.novembra u Velikoj sali Doma vojske sa početkom u 20 časova.

“Koncert je povod da se pored promocije novog albuma grupe proslavi i deset godina od osnivanja iste kada su 2008. godine članovi Konstantina krenuli u ovu muzičku avanturu”, kaže Bojan Stanković. “Publici ćemo pokloniti pesme koje su, svaka na svoj način, obeležile naših deset godina rada.”

Pored koncerta biće organizovana i izložba u holu Doma vojske čija će postavka trajati od 30.septembra do 3.novembra i gde će biti predstavljene sve nagrade, dioplome, pohvale, darovnice, fotografije, članci i ostala priznanja koja su se našla u riznici desetogodišnje niške muške vokalne grupe Konstantin.

Karte za koncert 2.novembra su u prodaji na blagajni Doma vojske, a uz kartu moguće je kupiti i njihov novi kompakt disk.

Grupu čini jedanaest muških članova. Basovi Ivan Stojanović i Ilija Stojadinović, baritoni Dimitrije Pančić, Miodrag Perović i Marko Milanović, drugi tenori Miloš Gavrilović, Aleksandrar Stefanović i Dalibor Marković, prvi tenori Ivica Stojanović, Mario Petrović i Bojan Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com