Društvo

Vlada Srbije raspravlja ove nedelje o Loznom kalemu

Elaborat koji je urađen a vezan je za izgradnju Akva parka na Loznom kalemu mogao bi da se nađe na Vladi već ove nedelje, rekao je gostujući u jutarnjem programu Niške televizije Miloš Milošević, gradski većnik resorno zadužen za komunalna pitanja.

“Mi smo imali obavezu da uradimo elaborat, da taj elaborat verifikuje stručna komisija čije smo pozitivno mišljenje dobili, sada taj dokument mora da ide na Vladu. Ja mislim da će ovaj dokument ove nedelje da bude tema na Vladi a već sledeće nedelje mogli bi da pozovemo investitore”, rekao je niški gradski većnik.

Na ovoj lokaciji još lane najavljena je izgradnja akva parka, aprila je potpisan Memorandum o razumevanju između Grada i crnogorske kompanije “Aqaterra solutions doo” investitor koji je izgradio akva-park u Budvi. Kompleks bi, kako su tada najavili, trebalo da sadrži otvoreni i zatvoreni deo, i da se prostire na 5,5 hektara.

“Mi već jednog investitora sigurno imamo ali je potrebno i dobro bi bilo da se javi još neko zainteresovan za izgradnju na Loznom kalemu”, rekao je Milošević.

Maja ove godine Gradsko veće dalo je zeleno svetlo, sada to treba da uradi i Vlada kako bi bio raspisan javni oglas na koji bi trebalo da se jave potencijalni investitori.

Da podsetimo, niški akva park biće površine 9.000 kvadrata sa najmanje sedam bazena na otvorenom i zatvorenom prostoru. Vrednost investcije ne može biti manja od devet miliona evra. Investitor je obavezan da dostavi gradu bankarsku garanciju u visini vrednosi zemljišta, da izgradi akva-park za maksimalno tri godine i da taj objekat radi najmanje pet godina. Procenjeno je da bi u petogošnjem periodu ta investicija donela prihode gradu i državi od 310 miliona dinara. Stalno bi bilo zaposleno 40 ljudi, a u letnjim mesecima još 80.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com