Društvo

Uskoro vodovod i kanalizacija na Loznom kalemu

Do početka septembra trebalo bi da na tenderu bude izabran izvođač radova za gradnju vodovoda i kanalizacije na lokaciji Lozni kalem kod Niške Banje.

 

Gradsko veće je usvojilo rešenje o sufinansiranju projekta I faze komunalnog opremanja Loznog kalema sa 38 miliona dinara. Još toliko sredstava će u ovo infrastrukturno opremanje biti uloženo iz republičke kase pa je ukupna vrednost projekta 76 miliona dinara, rečeno je na Veću.
Postupak javne nabavke je u toku, a do 6. septembra bi trebalo i da bude odabran izvođač radova na Loznom kalemu. Predviđena je izgradnja sekundarnog vodovoda, atmosferske i kanalizacije za otpadne vode.

„Radimo ovaj projekat jer je u interesu Grada i Nišlija. Ta zona neće funcionisati dok se potpuno ne opremi, ali ovo mora da se radi u skladu sa raspoloživim sredstvima i u fazama. Ne uređuje se samo deo koji je namenjen izgradnji akva-parka već cela lokacija“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Kasnije je u planu i izgradnja i asfaltiranje puta do ove lokacije, rekao je većnik Mihajlo Zdravković.

Podsećamo da je na ovoj lokaciji najavljena izgradnja akva parka, a aprila je potpisan Memorandum o razumevanju između Grada i crnogorske kompanije “Aqaterra solutions doo”, koju zastupa Sahret Hajdarpašić, investitor koji je izgradio akva-park u Budvi. Kompleks bi, kako su tada najavili, trebalo da sadrži otvoreni i zatvoreni deo, i da se prostire na 5,5 hektara, koje će grad besplatno ustupiti ovom investitoru na Loznom kalemu. Međutim priprema oko izgradnje trenutno je u zastoju, zbog akva parka u Budvi.

“Ivestitor je zamolio da ga u narednih mesec, dva ne diramo, jer u Budvi otvara veliku investiciju”, rekao je ranije Ljubivoje Slavković, bivši zamenik gradonačelnika.

Na ovoj lokaciji nakon ustupanja zemljišta za gradnju akva-parka ostaje slobodno još 25 hektara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com