Sport

VK “Nais” se pojačao pred start Jadranske lige

Vaterpolo klub “Nais” narednog meseca očekuje takmičenje u Regionalnoj A2 ligi, a pred početak prvenstva dodatno su se pojačali novim igračima i trenerom.

Tim povodom danas je u press sali hale “Čair” održana konferencija za medije na kojoj su promovisani novi članovi kluba. Prisutnim novinarima obratili su se predsednik kluba Goran Živić, predsednik Skupštine kluba Milan Krstić, novopostavljeni trener Nenad Vasilevski, kao i 4 nova igrača koja su u prethodnom periodu pojačala “Nais” – Luka Nimac, Aleksandar Mitrović, Aleksa Dimitrijević i Marko Bolović.

Reč je na početku dobio prvi čovek kluba, Goran Živić, koji je istakao da Nais očekuje duga i teška sezona.

“Smatram da smo se pojačali najbolje do sada. Doveli smo četiri nova igrača a sa još dvojicom smo u pregovorima. Očekuje nas dug period dokazivanja jer će ovo biti naša najduža sezona, najpre se takmičimo u Triglav regionalnoj ligi a potom i u Superligi.” dodao je Živić.

Zatim se u ime Skupštine kluba medijima obratio i Milan Krstić i naglasio da dolaze bolji dani za niški klub.

U prethodnim sezonama oslanjali smo se isključivo na niške snage, međutim svi dobro znamo da bez ljudi sa strane ne možemo da očekujemo bolje rezultate. Spremni smo da se nosimo sa svima i da se podjednako dobro suprotstavimo svakom protivniku u bazenu.” dodaje Krstić.

Što se finansijskog segmenta kluba tiče, Krstić ističe da je dobio obećanja od Grada da će dodatna finansijska sredstva biti obezbeđena i da neće biti problema kao prethodne godine, jer se, kako kaže “ovde igra najbolji vaterpolo”.

U pozitivnom raspolozenju pred pocetak takmicenja – VK “Nais”. Foto: Niske Vesti

Iz Uprave kluba kažu da su dolaskom, odnosno povratkom trenera Vasilevskog u Niš želeli da dobiju na kvalitetu što se tiče omladinskog pogona i da mladi naraštaji počnu da treniraju na pravilan način, za šta je gospodin Vasilevski idealan jer je po tome i poznat u svom trenerskom radu.

Vasilevski kaže da mu je velika čast i zadovoljstvo što će nakon 13 godina ponovo biti deo kluba sa Čaira.

“Nakon ovih 4-5 treninga koje smo odradili mogu da kažem da sam zadovoljan, tu su mladi potencijali koji zaslužuju svoju šansu. Nastavljamo tamo gde smo stali. Ovo je veliki izazov za mene i očekuje nas jako zanimljiva liga za proveru snaga i pripremu za domaće prvenstvo. Zahvalio bih se Upravi kluba na ukazanom poverenju koje neću izneveriti.”, pozitivan je Vasilevski pred start sezone.

Vasilevski je bio deo “zlatnog doba kluba” kada je vršio funkciju pomoćnika trenera Manojlovića.

Zatim su svoje prve utiske i očekivanja od novog kluba izneli i novi igrači Nimac, Mitrović, Dimitrijević i Bolović koji su se složili u zajedničkom stavu da je “Nais” klub sa velikim potencijalom u koji su došli kako bi dodatno napredovali i rasli sa njim. Ambicije svih igrača poklopile su se sa ambicijama kluba pa se ne očekuje ništa manje od davanja maksimuma u svakoj utakmici i borbe za sam vrh srpskog vaterpola.

“Nais” će startovati u Novom Sadu 7. oktobra, a premijera pred domaćom publikom očekuje ih krajem oktobra protiv Crvene zvezde u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com