Sport

VK Nais sa novim pojačanjima u nove pobede!

Klub koji je pred start nove sezone angažovao petoricu igrača i trenera, dok su ih sedmorica napustila, sprema se za borbu na četiri fronta. VK Nais će naredne sezone nastupati u kvalifikacijama za Kup Evrope, Jadranskoj A2 ligi, Superligi i Kupu Srbije.

Nova imena na Čairu su Kristofer Vang, Miloš Malenović i Senja Stjepanović, dok su otišli Aleksa Dimitrijević, Alen Omerović, Matija Đurđević, Mateja Đorđević, Nikola Stanković, Marko Bolović i Milorad Ivetić.

Predsednik Skupštine kluba Milan Krstić nije krio zadovoljstvo što Nais stalno ide uzlaznom putanjom.

“Posle desetak i više godina, i perioda kada je Vaterpolo klub Niš igrao LEN Kup u Nišu. Vaterpolo klub Nais je uspeo da se vrati na staze stare slave. Igraćemo kvalifikacije za Kup Evrope što je izuzetan uspeh za klub. Mogu da kažem da je Grad sada zaista stao iza kluba. Velika zahvalnost gradonačeniku Darku Bulatoviću i većniku za sport Branislavu Kačaru koji su na pravi način sagledali sve ono što je potrebno VK Nais za predstojeću sezonu i omoćućili nam da igramo kvalifikacije. Naravno uz finansijsku pomoć od Grada”, rekao je Krstić.

Dodaje da očekuje da ponovo odu stepenik više, da se bore za drugo mesto u regionalnoj A2 ligi “ne mogu da kažem prvo, i igramo baraž za ulazak u viši rang”. Klub sa Čaira je prošle sezone napravio odlične rezultate, kapiten Igor Lazić se i sada nada sličnom uspehu.

“Klub je oformio jednu ekipu koja je dosta kompletnija nego što je to bilo prošle godine. Možemo da računamo na veći fond igrač u rotaciji tokom cele sezone koja je naporna i duga. Imali smo prošle godine fenomenalu atmosferu, mislim da će ove godine biti bolje. To je nešto što u nekim egal utakmicama da neki atom više, snagu i volju. Na kraju krajeva odluči neke od utakmica. Ja sam kao kapiten kao zadovoljan odnosom ljudi iz kluba, trenerom, saigračima. Radimo spremno ćemo dočekati sve izazove. Najavio bih jednu uspešnu sezonu.” kaže Lazić.

Niški klub očekuju najpre kvalifikacije za Kup Evrope od 28. do 30. septembra, gde će pokušati da izbore neko od prva dva mesta u grupi, koje bi im omogućilo plasman u naredni krug takmičenja. Potom počinje i Jadranska A2 liga. Po završetku Jadranske lige otpočeće najjače domaće takmičenje Superliga, a Nišlije će pokušati da ponove a možda i nadmaše prošlogodišnji uspeh u domaćem Kupu gde su stigli do polufinala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com