Virus KoronaZdravlje

Više od 950 prijava građana zbog nepoštovanja mera

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je za nedelju dana na vajber aplikaciju ovog ministarstva stiglo više od 950 prijava građana povodom nepoštovanja epidemioloških mera.

Lončar je u izjavi za Televiziju Pink naveo da se te mere uglavnom poštuju u javnom prevozu, tržnim centrima, školama, vrtićima, dok su najveći problem rođendanske proslave, svadbe, koncerti, gde se te mere najčešće krše i daje prilika virusu da cirkuliše.

On je podsetio na to da je lokalnim samoupravama omogućeno da sami procenjuju situaciju i preduzimaju određene mere, tako da su njihovi krizni štabovi počeli da daju specijalne dozvole svojim sugrađanima da organizuju proslave.

Međutim, kako je preneo, na narednoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 insistiraćemo na tome da se više takve dozvole ne mogu izdavati jer mera o maksimalnom broju okupljenih od 30 ljudi na zatvorenom važi za sve.

Prema njegovim rečima, u bolnicama u Srbiji pre nedelju dana bilo je 270 obolelih od COVID-19, dok se taj broj danas povećao na 359 bolničkih pacijenata.

On je, odgovarajući na pitanje da li će doći do zatvaranja škola i vrtića zbog epidemijske situacije, rekao da to sve zavisi od nas i da je to realnost ako se nastavi sa proslavama i okupljanjima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Doktore SMRT,
    evo prijavljujem Vučić Aleksandra koji svakodnevno ne poštuje epidemiološke mere i NE NOSI masku NITI ODRŽAVA distancu! Štaćeš sad, jadna ti majka?

  2. Što bi reko Car Lazar o cinkarošima i ostaloj bagri:
    Nе имао од срца порода,
    ни мушкога ни девојачкога!
    Од руке му ништа не родило,
    ни у пољу пшеница белица,
    ни у брду винова лозица!
    Рђом капо док му је колена!“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com