Društvo

(VIDEO) Kamionima protutnjali kroz grad: Uz sirene za poginule kolege, podelili paketiće i razgalili Nišlije

Nekoliko desetina kamioana članova Udruženja vozača kamiona „Drug sa druma“ “protutnjali” su kroz Niš, ostavili paketiće za mališane, decu poginulih kolega i nastavili dalje.

„Konvoj sa srcem“ je krenuo još 24. decembra iz Bečeja, danas su posetili Niš i nastavili dalje, rekao je za Niške Vesti Vladimir Blagojević inače glavni Deda Mraz kamiondžija

Paketiće su dobila deca sa teritorije čitave Srbije čiji su očevi stradali vozači kamiona, socijalno ugroženi mališani kao i deca sa smetnjama u razvoju. 

Paketići su podeljeni ispred Elektronske industrije, onda je konvoj u pratnji policije vozio kroz Niš uz sirene i oduševljenje Nišlija.

“Ove godine imamo veliku podršku vozača iz Niša, i izvinjavamo se Nišlijama što pravimo haos, jer svaka sirena upućena je našim kolegama kojih više nema. Reagujemo i mi i porodice, prilično emotivno u čitavoj ovoj priči, njima to puno znači a mi smo na ivici suza”, kaže Vladimir Blagojević za Niške Vesti i poziva sve humane ljude da se uključe u akciju – više informacija OVDE.

Čitavu ovu akciju pomažu male firme ali ipak izostaje pomoć velikih kompanija, kaže Blagojević i nada se da će u narednom periodu i to biti promenjeno.
Na Badnji dan ovaj konvoj pored Niša boraviće u Brestovcu, Lipovicu, Leskovcu i Surdulici. Na Kosovo će ovi humani vozači poslati 190 paketića, za Republiku Srpsku 135, sve ukupno, oko 800 paketića će biti podeljeno na ukupnoj trasi od oko 3000 kilometara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com