Društvo

Vozači kamiona “Drug sa druma” donose paketiće za mališane čiji su očevi stradali u nesrećama (VIDEO)

“Konvoj sa srcem” kreće i ove godine u humanu misiju, u Nišu i Leskovcu uskoro!

Udruženje vozača kamiona „Drug sa druma“ organizuje i ove godine „Konvoj sa srcem“, kreću na put 24. decembra iz Bečeja a u Nišu su tu na Badnji dan, potvrđuje za Niške Vesti Vladimir Blagojević.

Na Kosovo će ovi humani vozači poslati 190 paketića, za Republiku Srpsku 135, sve ukupno, oko 800 paketića će biti podeljeno na ukupnoj trasi od oko 3000 kilometara.

Paketiće će dobiti deca sa teritorije čitave Srbije čiji su očevi stradali vozači kamiona, socijalno ugroženi mališani kao i deca sa smetnjama u razvoju.

Foto: Vladimir Blagojević

„Konvoj sa srcem“, odnosno Šofer Mraz i Šofer Mrazica, četvrtu godinu za redom, kreću 24. decembra iz Bečeja, a među brojnim gradovima, gde će se zausaviti i doneti radost mališanima je i Niš i to 6. januara, na Badnji dan u podne.

Paketići će biti podeljeni ispred Elektronske industrije, odakle će krenuti u Konvoj kroz Niš, a u planu je i kraće zaustavljanje kod TC Delta Planet gde će mališanima podeliti slatkiše.

“Drug sa Druma je nevladina i nepolitička organizacija ljudi velikog srca, koji su na predlog jednog čoveka, Petra Vidovića, napravili tim koji par godina unazad pomaže porodicama koje su ostale bez svog supruga, tate, sina, brata, prijatelja.

Foto: Vladimir Blagojević
“Pomažemo i kolegama kojima su poslodavci dali otkaz zbog bolesti i sprečenosti za rad”, pojašnjava jedan od organizatora, Vladimir Blagojević za Niške Vesti i poziva sve humane ljude da se uključe u akciju – više informacija OVDE.

Na Badnji dan ovaj konvoj pored Niša boraviće u Brestovcu, Lipovicu, Leskovcu i Surdulici.

Ovako je sve to izgledalo prošle godine baš u Nišu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drug sa druma (@drug_sa_druma)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com