Društvo

Veći broj polazaka autobusa biće prilagođen đacima

Autobusi gradskog i prigradskog prevoza od 1. septembra saobraćaće po zimskom redu, a to podrazumeva maksimalan broj vozila na maskimalnom broju linija u gradu, saznajemo od Milana Milića, direktora Direkcije za javni gradski prevoz u Nišu. On dodaje da se od ovog datuma očekuje povećan broj putnika u gradskom prevozu, a zajedno sa Školskom upravom Niš iznaći će i najpovoljnije rešenje za prevoz đaka za koje 1. septembra počinje nova školska godina koja je ove godine nešto drugačija zbog epidemije korona virusa.

 

 

‘’Zimski red vožnje od 1. septembra podrazumeva uključivanje maksimalnog broja vozila na svim linijama. To je vreme kada se povećava i broj putnika u javnom gradskom prevozu, jer se građani vraćaju sa godišnjih odmora, a počinje i školska godina’’, kaže Milić.

On dodaje da će u dogovoru sa Školskom upravom prilagoditi neke od linija potrebama učenika, a pre svega se radi o međugradskim linijama budući da je najavljeno skraćenje časova u školama. Dodaje da je prevoz osnovaca besplatan, a da javni gradski saobraćaj koriste najviše srednjoškolci i studenti.

‘’Ukoliko bude ostao predlog da učenici srednjih škola dve nedelje pohađaju nastavu u školama, a dve nedelje to rade od kuće uz pomoć onlajn nastave, onda mogu, umesto mesečne, da kupe polumesečne karte za prevoz koje važe od 1. do 15. u mesecu ili od 15. do kraja meseca. Kada se radi o učenicima koji putuju iz okoline Niša i korsite prigradske linije u dogovoru sa Školskom upravom prilagodićemo polaske potrebama đaka budući da će im časovi biti skraćeni’’, objašnjava Milan Milić.

Direktor Direkcije za javni gradski prevoz u Nišu dodaje da cene karata, pojedinačnih, polumesečnih i mesečnih, i sada ostaju iste i neće biti poskupljenja jer su sve finansijske konstrukcije u Direkciji urađene sa sadašnjim cenama karata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com