Ekonomija

USPEH: Aerodrom Niš “stao na noge”

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović gostujući na TV Zona Plus najavio je da će aerodrom “Konstantin Veliki” od naredne godine ostati bez subvencija koje se odnose na plate zaposlenih, ali da će grad zajedno sa državom nastaviti da pomaže dalji razvoj aerodroma kada je reč o investicionim ulaganjima poput nabavke dodatnih prilaznih svetala ili proširenja i izgradnje dodatnih kapaciteta na putničkom terminalu.

Bulatović je rekao da se odluka o ukidanju subvencija donosi na osnovu bilansa uspeha preduzeća, analize onoga što je do sada urađeno i ocene da mogu sledeću godinu da podnesu sa postojećim kapacitetima.

“Posle toliko godine, aerodrom Niš je uspeo da “stane na noge” u smislu da već od sledeće godine neće imati podršku u subvencionisanju za plate i primanja koja su do sad bila. Sa ponosom mogu da kažem da su to veliki rezultati koji je aerodrom postigao zahvaljujući pre svega njima, ali i podršci grada ove i prethodnih godina”, izjavio je gradočelnik za Zonu Plus.

On je naveo da aerodrom “Konstantin Veliki” sada funkcioniše punim kapacitom na zadovljstvo građana Niša i celog jugoistoka Srbije.

Podsetio  je da je do sada uloženo dosta u novu opremu, sanaciju spoljnjeg i unutrašnjeg dela terminalne zgrade, a sve sa ciljem podizanja kvaliteta usluga na aerodromu.

Izvor: Fly from Nis

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com