Društvo

Uređen prilaz vrtiću “Plavi čuperak” i plato u ulici “Boška Buha”

Nakon što su se građani koji žive u ulici “Boško Buha” u Nišu, ali i roditelji čija deca idu u vrtić u blizini više puta žalilili zbog kontejnera koji su često bili prepuni i oko kojih se gomilalo đubre, jer nije moglo da im se priđe, opština Medijana uredila je prostor i sredila pristup do njih. Radnici JKP “Mediane” sada bi trebalo da nesmetano obavljaju svoj posao u ovoj ulici.

Iako su u ulici “Boško Buha” u blizini istoimene pijace sredinom prošle godine postavljeni novi kontejneri, probelm sa đubretom nije bio rešen, jer je zbog parkiranih automobila, i visokog asfalta bilo nemoguće radnicima “Mediane” da priđu i isprazniti ih. Ovih dana biće uređen i asfalt do vrtića, najavljuju u ovoj opštini.

“Sredili smo plato gde su ranije postavljeni podzemni kontejneri, a ovih dana biće uređen i deo asfalta do vrtića „Plavi čuperak“, kaže član Veća Gradske opštine Medijana Bojan Cvetković. 

On dodaje da će sa lepšim vremenom moći da se izađe na teren i samim tim i u susret skupštinama stanara i pojedincima koji su imali neke komunalne zahteve ka Gradskoj opštini Medijana.

Marković Dragan zamenik, predsednika kućnog saveta kaže da uređenje ovog prostora od značaja za stanare iz Ulice Boško Buha 6 ali i za radnike javno komunalnom preduzeća „Mediana“ koji će sada imati pristup do kontejnera i moći će da skuplja đubre

Gradska opština Medijana do sada je postavila 50 podzemnih kontejnera. Uskoro će, najavljuju, biti postavljena još deset, a potom još 30.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com