Društvo

Nastavnici iz Pernika obučavaju kolege iz niških tehničih škola

U okviru projekta uredjenja dvorišta tehničkih škola, koje Gradska opština Crveni Krst realizuje u saradnji sa Opštinom Pernik u Bugarskoj, danas i sutra se za nastavnike i profesore fizičkog sa teritorije ove GO organizuje trening čiji je cilj uvođenje drugačijih vannastavnih aktivnosti.

Na koji način se mogu unaprediti vannastavne aktivnosti vezane za sport? Kako da one pomognu učenicima da razviju različite veštine? Na ovu temu je za nastavnike sporta i fizičkog vaspitanja sa teritorije GO Crveni Krst održan trening.

Znači nam mnogo jer će profesori fizičkog biti edukovani, tačnije proširiće svoja znanja koja će kasnije preneti na učenike”, navodi Aleksandra Boričić, direktorka Visoke tehničke škole u Nišu.

Trening je držalo 15 nastvnika iz Bugarske, a kako kažu ovaj program je kod njih već zaživeo.

“Pošto radimo po novim udžbenicima, kolegama iz Srbije ćemo preneti ta znanja i saznanja koja su i za nas relativno nova, a sigurna sam da će im biti zanimljiva i korisna“, navodi Vanja Kokonova, iz Regionalne uprave za obrazovanje u Bugarskoj.

Inače, projekat koji Crveni Krst realizuje sa opštinom Pernik vredan je 300.000 evra obuhvata uređenje dvorišta tehničkih škola i viške strukovne tehničke škole. Prema planu otvaranje ovog zajedničkog parka trebalo bi da bude 30. septembra

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com