Društvo

Udruženje muzičko-scenskih izvođača: Poziv starim i novim članovima da izvade licence za 2019. godinu

Reprezentativna Udruženja muzičko-scenskih izvođača pozivaju sve svoje članove i one koji to žele da budu, da već tokom decembra meseca 2018. godine, izvade svoje licence za 2019. godinu i to po istoj ceni kao i do sada – 7000,00 dinara po osobi. Članarine za članstvo u Udruženju muzičko-scenskih izvođača i Samostalnom sindikatu estradnih umetnika i izvođača se plaćaju na godišnjem nivou.

Važećom članskom kartom dokazuje se članstvo u Udruženju muzičko-scenskih izvođača. Istovremeno sa učlanjivanjem u Udruženje muzičko-scenskih izvođača vrši se i pristupanje reprezentativnom Samostalnom sindikatu estradnih umetnika i izvođača Srbije.

“Ovo drugo je značajno zbog dobijanja UVERENJA ili POTVRDE koje služe kao dokaz o prijavljivanju obavljanja određene estradno-muzičke delatnosti u skladu sa Zakonom o radu i PKU. Sindikat Udruženja zastupa članstvo: u pregovorima sa državnim organima i poslodavcem oko najniže cene rada, u potpisivanju opšteg i posebnog kolektivnog ugovora, zatim, štiti prava i organizuje pravnu pomoć”, navode iz Agencije za izdavaštvo, umetničko stvaralaštvo i organizaciju programa u oblasti kulture SVICI Niš.

Licence koje se izdaju svake godine za tekuću kalendarsku godinu, služe za ostvarivanje prava i drugih pogodnosti koje izvođači mogu iskoristiti (socijalna pitanja, uvoz instumenata i druga pitanja regulisana Zakonom) kao i za dobijanje radne vize prilikom radnog angažovanja od strane poslodavaca iz inostranih zemalja koje zahtevaju da se uz propisanu dokumentaciju priloži uverenje ili potvrda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com