Društvo

Učenje nema granice

Connect Center i Dečija misija Srbija organizuju predavanje na temu obrazovanja i vaspitanja dece sa posebnim potrebama „Učenje nema granice“. Predavanje će se održati sutra, 24. oktobra od 16 do 18 sati u Connect Centru koji se nalazi u ulici Borivoja Gojkovića 8 u Nišu i namenjeno roditeljima i prosvetnim radnicima.

Predavači na edukaciji biće eksperti iz oblasti vaspitanja dece sa posebnim potrebama iz Teksasa, SAD, Keren Robins i Šeron Pemberton.

U fokusu predavanja biće borba sa autizmom, rano otkriće, prilagođavanje, adolecencija, senzorno učenje. Biće reči i o disleksijiji, kako je prepoznati, tipovi i prevazilaženje, kao i razumevanje senzorne integracije i poremećaja procesuiranja. Govoriće se i o pet najčešćih poremećaja učenja i o poremećaju hiperaktivnosti i deficita pažnje dece i tinejdžera.

Jedan od predvača biće i Keren Robins, edukator u oblasti obrazovanja u ranom detinjstvu, osnovnoj školi i radu sa decom sa posebnim potrebama. Trenutno predaje u Vankuveru. Keren je provela 25 godina u savetovalištu za porodice sa decom sa posebnim potrebama, a fokus joj je bio na autizmu i deci koja imaju probleme sa čitanjem.

Predavala je u privatnim i državnim školama u Novom Meksiku, Oregonu, Juti, Teksasu i Vašingtonu.

Šeron Pemberton se, takođe, nalazi na listi predavača, a u njenoj biografiji stoji da je godinama podučavala osnovce sa posebnim potrebama, a nedavno se penzionisala kao direktor odeljenja za posebne potrebe. Njeno iskustvo obuhvata znanje o disleksiji i autizmu, poremećaju hiperaktivnosti i deficitu pažnje, kao i problemima sa čitanjem i pisanjem.

Keren i Šeron su deo Medical Education International organizacije koja se bavi obučavanjem stručnjaka u celom svetu u oblasti zdravlja, prosvete, kao i roditelje o autizmu i ostalim posebnim potrebama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com