Merošina

Učenica PPŠ iz Kovanluka vicešamion u poslovnoj ekonomiji

Anđela Stanković, maturant Pravno-poslovne škole u Nišu na smeru za finansijske administratore drugoplasirana je na nacionalnom takmičenju iz poslovne ekonomije koje je održano u Kruševcu. Prema rečima njenih mentora, profesorke Jelene Janković i profesora Dušana Zogovića koji predaju ekonomsku grupu predmeta, Anđela je na ovom takmičenju pokazala zavidno znanje, a od prvog mesta su je delila samo tri poena.

I pored toga, što se u Niš vratila kao drugoplasirana  za nju je, ali i za školu koju je predstavljala na takmičenju, ovo više od uspeha posebno kada se ima u vidu konkurencija u kojoj se borila za jedno od prva tri mesta. Na takmičenju je bilo 19 učenika koji su u Kruševac stigli sa istom željom kao i Anđela, a to je da se u svoj grad vrate sa nagradom. Anđela je uspela u tome.

 „Anđela je pre svega posvećena radu i kada počnu pripreme za takmičenje, ma koliko one trajale, a sada smo se pripremali od decembra, ona se u potpunosti posveti cilju koji je sebi postavila, a on je po pravilu uvek visok“, kažu njeni mentori.

Takav stav kandidata koji se priprema za takmičenje u mnogome olakšava i mentorima rad. Kada se to spoji uspeh je gotovo zagarantovan, a Anđela je to i potvrdila.

„Nije bilo teško, posebno kada ste sigurni u sebe i kada znate da ste uložili veliki trud i rad tokom priprema. Ozbiljno sam shvatila takmičenje, želela sam da dam sve od sebe i nekako sam verovala u nagradu. Olakšavajuća okolnost u celoj ovoj priči za mene je bilo i to što se već nekoliko godina takmičim iz matematike koje i te kako potrebna kada se rade zadaci iz ekonomije. Tako sam spojila dve svoje ljubavi, matematiku i ekonomiju i rezultat je tu“, kaže Anđela.

Priznaje da je na takmičenju bilo malo treme koju ona definiše kao pozitivnu, ali je, dodaje, to normalno.

„Dugo se već takmičim tako da sam navikla na to. Zbog toga verujem i da nema onog straha od takmičenja koji bi vas usporio u radu, blokirao i slično. To je dodatna olakšica za mene jer na taj način se bolje koncentrišem, sve vreme držim koncentraciju na potrebnom nivou, a onda i bolje radim zadatke“, objašnjava Anđela.

Tek što se vratila sa jednog, Anđelu očekuje drugo takmičenje. Ovog vikenda će pokušati da bude među najboljima i na takmičenju iz matematike. Vredno se priprema i po njenom držanju bi se reklo da je sigurna u sebe i svoje znanje.

I pored toga što ima jasno definisan cilj pred sobom kada se radi o takmičenjima, Anđela u životu ima jednu malu nedoumicu koje će, kaže, rešiti kada za to dođe vreme. Mada je na samom kraju srednjoškolskog obrazovanja ne može da se odluči kojim putem da krene dalje. U glavi joj se sve pomešalo kaže i dodaje da će se pravi put ukazati sam po sebi.

„Teško je kada ste dobri iz više predmeta. To vam pravi neku vrstu nedoumice pri izboru životnog poziva, ali se nadam da neću pogrešiti i da ću izabrati ono najbolje za sebe“, kaže Anđela.

Sudeći po dosadašnjem izboru ona ne greši, pa će tako, duboko je uverena u to, biti i sada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com