Merošina

Gosti i na domaćem terenu

Tri podjastrebačka sela, jedan fudbalski klub koji ih spaja, želja i volja im ne manjkaju, fudbalsko umeće takođe. Potreban im je samo domaći teren, jer onaj koji imaju ne ispunjava uslove za takmičenje u Nišavskoj okružnoj ligi.

Momci iz Krajkovca, Padine i Kovanluka udružili su se u jedan tim i za dve godine uspeli su da se plasiraju u viši rang takmičenja, odnosno u Nišavsku okružnu ligu u fudbalu, gde igraju drugu sezonu. Najveći problem im je kaži to što nemaju svoj teren pa domaće utakmice moraju da igraju u drugom selu, 15 kilometara udeljenom od njihovih.

„Svoje utakmice kada su domaćini u prvenstvu igramo u Baličevcu, tako da smo praktično u svim utakmicama gosti. Imamo naš teren između Padine i Krajkovca ali on ne ispunjava uslove za takmičenje u višem rangu, a kako već nekoliko godina nije u upotrebi počeo je naglo da propada“– kaže za Niške Vesti Aleksandar Mitić, jedan od fudbalera.

Igrači ističu da bi im od najveće pomoći bilo uređenje njihovog terena, jer bi se tako dugoročno smanjili troškovi.

Foto: Fk Padina

„Kao i svaki klub kuburimo sa novcem, opština nam plaća sudije, ali se za sve ostalo sami snalazimo. Troškovi putovanja na utakmice su nam duplirani, pa nam je ideja da se što pre organizujemo da obezbedimo sredstva za adaptiranje našeg igrališta“-dodaje Mitić.

Oni se nadaju da osim lokalne samouprave, pomognu i prijatelji i građani ovih sela koji su danas uspešni ljudi, širom sveta.

Foto: Fk Padina

„Malo nas je ostalo,sela su nam skoro prazna, a ovaj klub je jedino što nas na neki način povezuje. Zato apelujem na sve one koji su iz Padine i Krajkovca otišli u svet i tamo poszali uspešni ljudi da nam se jave i pomognu klubu, jer pomažući klub podstiču mlade da ostanu u zavičaju“-dodaje.

Nekada, u nekim lepšim vremenima, svako selo u merošinskoj opštini imalo je fudbalski klub. Smanjenjem stanovništva u selima, migracijom i odumiranjem, tek udruženim snagama uspevaju da sačuvaju po koji klub i aktiviraju mlade.

Foto: Fk Padina

Naš sagovornik apeluje na sve kojima su ova podjastrebačka sela u srcu da se jave, kako bi pomažući klub, pomogli ostanak mladih na selu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com