DruštvoVirus Korona

U toku! Vakcinacija u niškim tržnim centrima – Do sredine juna očekuje se epidemiološka stabilnost

Vakcinacija protiv koronavirusa u dva niška tržna centra uveliko traje od sutra se priključuje još jedan, Roda centar.

Vakcinacija, kao i revakcinacija građana organizovana je danas u tržnim centrima ,,Forum“ od 10 do 18 časova i ,,Delta Planet“ u vremenu od 10 do 19 časova.

Vakcinalni punkt u tržnom centru Delta Planet nalazi se suprotno od glavnog ulaza, tačnije na ulazu u šoping mol iz pravca ulice Blagoja Parovića.

Građani nakon razgovora sa lekarima Doma zdravlja Niš, mogu da prime bilo koju od ponuđenih vakcina (Fajzer, Sinofarm i Astra Zeneka), kaže direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Foto: Niške Vesti

“Mi smo do danas vakcinisali 91 000 građana Niša, što je 45% Nišlija a oko 35% je revakcinisanih. Ako se ovaj tempo davanja vakcina nastavi mi ćemo do 20. maja da damo 100 000 vakcina. Narod je shvatio da je vakcina jedini lek. Planirano je da do 15. juna damo 115 000 vakcina, a revkcinisaćemo oko 100 000 Nišlija i po našem mišljenju tada ćemo i doći do epidemiološke stabilnosti. Virus ćemo oslabiti jer ćemo imati jak imunitet. Grad ćemo moći potpuno da otvorimo, jer on ne može da živi ako nema ekonomije. Sigurno mogu da kažem da smo u Srbiji najbolji što se tiče cele organizacije vakcinacije”, rekao je Jerkan na otvaranju punkta za vakcinaciju u tržnom centru Delta Planet.

Od sutra se priključuje još jedan tržni centar i ukupno će ih biti tri u Nišu, gde će se obavljati vakcinacija bez zakazivanja.

Foto: Niške Vesti; Nišlija koji je danas prvi primio Fajzerovu vakcinu u šoping molu Delta Planet

Iz Grada najavljuju da se razmišlja o privilegijama koje bi dobili građani koji će se po prvi put vakcinisati u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Cek cek cek, Nis ima oko 280.000 stanovnika 45% je 126.000 kako je to sad 91.000 45%? Zasto otvarate punkt u Rodi? Zasto kada se vec danas pokazalo da su oba punkta osudjena na propast i nema interesovanja za vakcine kao u BG i NS…nece ljudi da gledaju politicare i penzionerske direktore, ali nikad oni to shvatiti nece jer oni misle da su najpametniji i najbolji i Bogom dani a narod ih ne podnosi.I ne nisu oni tu zato sto su oni nego zato sto pripadaju partiji koja ih tu postavlja, to moraju da shvate prvo

  2. Pa ja sam tek sad ovo procitala “Sigurno mogu da kažem da smo u Srbiji najbolji što se tiče cele organizacije vakcinacije“, rekao je Jerkan” ti bre penzioneru Beogradu ne mozes da pridjes ni po kapacitetu ni po ljudstvu ni po procentima i pricas kako si siguran da si najbolji u Srbiji,gde si najbolji u budjavom vlaznom podrumu? Molim vas sklanjajte ovog,zreo je za penziju, ne zna sta prica vise covek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com