Ekonomija

U ovoj godini više od 145.000 putnika na niškom aerodromu

Usluge aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu koristilo je u periodu od janauara do maja 145.067 putnika, čime je niška vazdušna luka za 20.000 ili 16,1 odsto premašila ukupan broj putnika opsluženih u 2016. godini, pokazuje zvanična statistika JP „Aerodrom“ Niš.

Prema podacima tog preduzeća, u 2016. godini aerodrom u Nišu bio je odredište za 124.917 putnika, a u 2017. godini njegove usluge koristila su 331.582 putnika.

Aerodrom „Konstantin Veliki“ trenutno je letovima „Viz era“, „Rajan era“ i kompanije „Svis“ direktno povezan sa 11 evropskih gradova, a od 15. novembra „Viz er“ počeće da leti i do Beča.

Da li će aerodrom „Konstantin Veliki“ ostati „gradski“ ili će preći u vlasništvo države trebalo bi da bude poznato najkasnije do 23. juna, pošto tada ističe zakonski rok za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o tom pitanju.

Nedavno istraživanje časopisa Nova srpska politička misao pokazalo je da se više od polovina anketiranih Nišlija protivi da država preuzme vlasništvo nad aerodromom.

Na pitanje: da li podržavate odluku da se niški aerodrom iz vlasništva grada prenese u vlasništvo države, 50,5 odsto anketiranih je odgovorilo da „ne podržava“, jedna trećina (32 odsto) da podržava, a jedna šestina (17,5 odsto) da ne zna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button