Društvo

U Nišu legalizovano 2.500 objekata od 70.000 bespravno izgradjenih

Sekretarijat za ozakonjenje grada Niša izdao je od početka godine 2.550 rešenja o ozakonjenju, a započeo je bezmalo 5.000 postupaka ozakonjenja bespravno izgradjenih objekata, izjavio je sekretar Sekretarijata za ozakonjenje Aleksandar Petrović.

Petrović je podsetio da je izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata usvojenim početkom ovog meseca predvidjen novi način započinjaja postupaka ozakonjenja, i dodao da zbog toga ne može da kaže koji je to konačan broj objekata na teritoriji grada Niša koje je potrebno ozakoniti.

Na početku 2018. godine, prema podacima Sekretarijata za ozakonjenje, u Nišu je bilo najmanje 70.000 objekata izgradjenih bez gradjevinske dozvole.

Petrović je ranije rekao da Sekretarijat za ozakonjenje ima 40 hiljada objekata preuzetih iz prethodnih postupaka legalizacije i plus 41 hiljadu objekata koje je inspekcija popisala, ali postoji preklapanje jer je oko 10.000 objekata popisano iako su vlasnici ranije podneli zahtev za legalizaciju.

Grad Niš je prošle godine na ime taksi za ozakonjenje naplatio 30 miliona dinara. Taksa za ozakonjenje za porodičnu kuću od 100 kvadrata u Nišu iznosi pet hiljada dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button