Društvo

Niš JE POSTAO VELIKO GRADILIIŠTE: Ubrzan postupak obrade zahteva, povećan broj građevinskih inpektora koji sprečavaju divlju gradnju

Grad Niš je postao veliko gradilište i mi moramo da odgovaramo brzo na zahteve i građana i invenstitora, rekao je Goran Zdravković, v.d. načelnika Uprave za građevinarstvo. On je istakao da je postupak obrade i izdavanje akata kroz sistem centralne objedinjene procedure ubrzan, o čemu svedoče broj rešenih predmeta u prošloj godini.

 

Goran Zdravković, v.d. načelnika Uprave za građevinarstvo

“U godini za nama izdato je i obrađeno, 300 građevinskih dozvola, 750 lokacijskih uslova, 450 rešenja o odobrenju izvođenja radova, 250 upotrebnih dozvola”, kazao je Zdravković.

 

On je istakao da je na ime doprinosa, a po osnovu izdatih dozvola, prošle godine u budžet grada niša uplaćeno 654 miliona dinara.

“Povećali smo broj građevinskih inspektora, efikasnije otkrivamo i sprečavamo divlju gradnju, jer nam je cilj da Niš bude uređen Grad u kome se poštuju propisi”, naglasio je.

Foto: Mladen Đurović

On kaže i da se u delu ozakonjenja građani sa podnetim zahtevima redovno usmenim ili pisanim putem obaveštavaju da urede ili dopune svoje zahteve, a sve sa ciljem bržeg ozakonjenja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. kako je sve lepo rekao, kao sastav za 5 razred. I sve mega giga, milioni, sve odmah.. a grad u nikad vecem ruglu i haosu, zgrade jedna preko druge, trpaju gde ko stigne, a ulice ostale iste, kanalizacija isto.., nikad manji grad a veci haos u saobracaju. Ne zivim vec 5 godina u Nisu, koliko mi je zao toliko mi je i drago . Zao mi je jer sam proveo veci deo zivota tu, a drago mi je da se vise ne nerviram gledajuci haos koji je sve veci i veci. On bi pre trebao da kaze: ljudi u problemima smo do guse, haos u gradnji, ulice tesne, nema parkova, djubre na sve strane… ali neeee, to su ludila, gradnja, milioni, sve experti resavaju… dve snajke mu dodaju papir po papir, hahahah

  2. i Banglades je veliko gradiliste, i favele u Brazilu isto. To ne znaci da je uredjeno, planirano…. sve samo ne planski. To sto izdajete dozvole samo vama na cast. U kom delu grada nije haos? a da, u Somborskoj: zgrada preko zgrade, blato izmedju zgrada, nigde parking mesta, a vi samo sibate dozvole: svaka cast

  3. Strasno. Znaci, ubrzavanjem izdavanja dozvola sakom i kapom ko vise plati- sprecicete urbanisticki HAOS koji divlja po Nisu vec godinama…???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com