Društvo

U nedelju ključ, prvi pacijenti do kraja godine

Ključeve novog niškog Kliničkog centra uručiće u nedelju 17. decembra predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potvrdio je prof. dr Zoran Radovanović generalni direktor KC Niš.

Prvi pacijenti ućiće u svoje sobe već posle 24. decembra, jer ćemo mi nakon svečanog otvaranja krenuti u detaljno čišćenje klinike. Već su spremne velike mašine koje će očistiti čitav prostor. Kako ne bi sa pacijentima preneli neku infekciju iz starih zgrada u novi klinički uglavnom će prvo ući novi prijemi. Nikoga nećemo požurivati da ode iz bolnice ali će svi otpusti prvo biti rađeni iz starih zgrada”, rekao je direktor KC Niš.

U petak je na sednici Vlade Srbije izmenjen Statut ove zdravstvene ustanove koji je doneo neke izmene oko same organizacije.

“Nekada Centar za anesteziju prerasta u Kliniku za anesteziju koju Niš do sada nikada nije imao. Sada će u ovoj klinici biti pripremani pacijenti na vrhunski način”, kaže Radovanović.

U novoj zgradi će biti panik taster a kartice će imati svi medicinski radnici, u roku od 10 sekundi će morati osoblje da reaguje, precizira direktor.

U odnosu na staru zgradu novi Klinički centar imaće još 80 novih kreveta. Svaki od kreveta opremljen je najsavremenijom opremom sa svim dovodima za gas i sve što je potrebno.

Ovaj projekat iza kojeg stoji država vredan  je 50 miliona evra, nekada stari deo od 10 hiljada proširen je na objekat koji danas ima 50 hiljada kvadratnih metara, gde je smešteno čak 17 operacionih sala, samo dve ima  Urgentni centar.

Novi Klinički centar imaće najmoderniju opremu za lečenje, mnogi aparati koji su deo nove zgrade imaju najprestižnije bolnice u Danskoj i Emiratima, tvrdi Radovanović.

Direktor Radovanović najavio je i nova zapošljavanja u zgradi Kliničkog, gde je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nedavno potvrdio da u sektoru zdravlja nema zabrane zapošljavanja.

“Za potrebe rada u novom Kliničkom biće upošljeno novih 100 medicinskih radnika”, kaže on.

Ono što jeste interesantno jeste i podatak da je na samom ulazu u zgradu montirano podno grejanje gde pri ulasku neće biti mogućnost stvaranja leda.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com