Kultura

U Kupini počinje ciklus umetničkih filmova (VIDEO)

Od 3. do 6. juna u bioskopu Kupina svi zainteresovani moći će da pogledaju neke od najboljih ostvarenja umetničkog filma. Na programu će biti filmovi iz Belgije, Španije, Argentine i sa Islanda, a cena karte je simboličnih 100 dinara. Projekcije počinju u 19 sati,a ovaj ciklus se zove “Četiri godišnja doba”.

3. jun 19h

“Izmezumljenost”, Belgija
Muriel i Mounir u strastvenoj su ljubavnoj vezi. Mladi Mounir još od detinjstva živi sa doktorom Pingetom, koji mu omogućava udoban život. Kad se Mounir i Muriel odluče venčati i imati decu, njihova ovisnost o doktoru postane još jača. Muriel se nađe u nezdravom emocionalnom okružju koje na podmukao način vodi porodicu prema tragičnom kraju…

4. jun 19h

“O konjima i ljudima”, Island
Bizaran, urnebesan i čudesan debitantski film, O konjima i ljudima je jedinstvena oda vezi izmedju ljudi i konja na Islandu. Islandski zakon sprečava uvoz stranih konja, tako da kompleksnost ovog odnosa sa posebnom sortom islandskog konja se gradi vekovima, pružajuci bogat materijal za priču Benedikta Erlingsona.

5. jun 19h

Medianeras – Zidovi koji nas dele”, Španija, Argentina

Martin je fobičan i u toku je oporavka. Malo po malo uspeva da izađe iz izolacije svog jednosobnog stana i svog virtuelnog sveta. On je web dizajner. Marijana je upravo raskinula dugu vezu. U glavi joj je haos, kao i u stanu koji joj je trenutno utočište.

6. jun 19h

“Muškarci na gotovs”, Španija
Osmorica zbunjenih i smetenih četrdesetogodišnjaka svakodnevno upada u situacije koje su odraz njihovog glavnog problema: krize muškog identiteta. Njihova nesposobnost da izraze ono što osećaju dovodi ih do komičnih i patetičnih situacija pred kojima žene ostaju bez teksta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com