Društvo

Apel za pomoć porodici Nišlijke koja je tragično nastradala u Španiji

Devojka iz Srbje, stara 21 godinu, poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u gradu Espinosa del Kamino u Španiji. Kako prenosi portal burgosconecta.es, u sudaru je poginuo i njen vršnjak, dok je njegova sestra povređena. Društvenim mrežama širi se apel za pomoć porodici tragično nastradale mlade Nišlijke, kako bi se hitno, u što kraćem roku, a najkasnije do srede, 20. jula, sakupio novac za transport njenog tela iz Španije u Niš.

Ona je bivša učenica Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” i student Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Velika je tuga i neizmerna bol zbog gubitka predivne, pretalentovane, dobre devojke nezaboravnog osmeha. Molimo sve koji mogu i koliko mogu da svojim donacijama pomognu porodici. Porodica je sakupila deo novca, a nedostaje još oko 4. 000 evra.

Dinarski račun za pomoć i donacije na ime Marija Perić 200-128342044-64

Nesreća se dododila u sredu oko 22.40 sati, kada su se direktno sudarila dva putnička automobila. U jednom od njih bili su nastradali mladić i devojka, kao i njegova sestra (29), oboje stanovnici grada Belorado, dok je u drugom vozilu bila žena stara 67 godina, koja je prošla sa lakšim povredama – prenose oni.

Od siline udara, kako navode, “ford” u kom su bili Srpkinja i njeni prijatelji, prevrnuo se i potpuno je uništen. Navodno, oni su bili zarobljeni u smrskanom vozilu sve dok vatrogasci, hitna pomoć i policija nisu stigle na lice mesta, prenosi “Kurir”.

“Nakon što su tela troje mladih izvučena, uprkos naporima lekara, konstatovana je smrt mlade Srpkinje i njenog dečka, dok je starija devojka koja je bila za volanom, inače sestra nastradalog, sa teškim povredama prebačena u Univerzitetsku bolnicu u Burgosu”, navodi španski portal.

Za njih se oglasio i gradonačelnik Belorada, Alveru Egiluz, navodeći da je porodica pokojnog mladića latinoameričkog porekla i da su dugogodišnji, cenjeni i poznati stanovnici tog grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com