Društvo

TV Premijera filma “To je Toma” na DoxTV

Film producenta Olivera Paunovića “To je Toma”, premijerno će biti prikazan na DoxTV, u subotu 21. maja, u 21:55h.

„To je Toma“, dokumentarni film o srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, o čoveku koji je večita inspiracija mnogih. Film je premijerno prikazan u Aleksincu, mestu gde je rođen Toma Zdravković, 20. novembra prošle godine, na dan rođenja velikog muzičkog umetnika. Ideju za ovaj film dao je Miloš Paović, urednik programa u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu, a prepoznao je producent Oliver Paunović koji je sa svojom ekipom krenuo u novu filmsku avanturu.

Oliver Paunović, producent

“Dokumentarac obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića”, podsetio je producent Oliver Paunović i pozvao sve gledaoce DoxTV-a da odgledaju ovu emotivnu priču o legendi srpske muzike.

Film obiluje mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma.

Ideja je bila da se kroz linearnu dokumentarnu priču predstavi Toma Zdravković. Da se gledaoci, neki podsete, a mlađi upoznaju sa biografijom i karijerom ovog velikog umetnika. S obzirom da svi poznaju njegovo stvaralaštvo ali ne i njega samog kao čoveka, njegov karakter, senzibilitet i ishodišta iz kojih su te pesme nastajale.

Film je snimljen na više lokacija, u Crnoj Gori, a nastavljeno u Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com