Kultura

Grand Prix “Zlatna Buklija” Oliveru Paunoviću iz Niša za produkciju filma “To je Toma” (VIDEO)

Prestižna nagrada “Zlatna buklija” dodeljena je na 18. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Velikoj Plani producentu dugometražnog dokumentarnog filma “To je Toma” Oliveru Paunoviću. Film reditelja Vladimira Ristića rađen je u produkciji City Grupe i Centra za kulturu Aleksinac i na ideju Miloša Paovića. Nagrada je sinoć svečano uručena u Velikoj Plani.

U obrazloženju nagrade navedeno je da se radi o filmu koji je svedočenjem o životu i predanom radu Tome Zdravkovića, a uz pomoć svedoka i njihovih sećanja, oživeo popularnog pevača.

Živomir Mihajlović, direktor festivala i Oliver Paunović, producent

“Toma zahvaljujući filmu ponovo peva”, naveo je žiri u sastavu reditelj Nikola Lorencin, snimatelj Žarko Pekez i glumac Ivan Vučković.

U obrazloženju se objašnjava da su u filmu predstavljeni Tomin  život i pesma i da su producent Oliver Paunović i ekipa koja je radila na ovom filmu uspeli da izvedu do gledalaca  “uzbudljiv film”.

„Mislim da je “Toma” jedan od mojih najboljih filmova. Film je emotivan, ali i edukativan za mlađu generaciju. Veliki je poduhvat raditi dokumentarac o tako velikom estradnom umetniku sa bogatom karijerom. Mi sigurno nismo mogli da kroz film ispričamo sve, ali smo napravili ostvarenje sa svedočanstvima onih koji su ga poznavali, kroz koja ćete shvatiti ko je bio Toma Zdravković. Dodatno film oplemenjuju igrane strukture koje iz sasvim jednog novog ugla otkrivaju nove aspekte njegovog života i stvaralaštva“, ističe  producent Oliver Paunović.

Autor filma “To je Toma” je Vladimir Ristić, snimatelj je Bojan Jovanović, a za montažu je bio zadužen Boban Rajković.

Iz niške produkcuje najavljuju da će ove godine publika moći da pogleda njihov novi film “Legende Čaira”, čija je premijera zakazana za Palilusko veče u Nišu i dokumentarni film “Narodni glumac”, koji će premijerno biti prikazan na Filmskim susretima. Privodi se kraju i dokumentarni film “A u Londonu muk”, o legendarnom fudbaleru Duletu Saviću. Ovaj film će premijerno biti prikazan na Festivalu sportskog filma na Zlatiboru. 

Producent Oliver Paunović otkrio je i planove za 2024. godinu. Tada će njegova produkcijska kuća završiti još tri filma. Jedan od njih je o čuvenom jugoslovenskom bokseru  Dragiši Stankoviću Čeliku, o rukometnom golmanu i slektoru reprezentacije Jugoslavije Zoranu Tuti Živkoviću i balkanskoj etno zvezdi Biljani Bilji Krstić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com