Sport

Tri medalje za SK “Niš” na Centralnom evropskom kupu u streličarstvu u Temerinu

Na četvrtoj etapi centralno-evropskog kupa u streličarstvu koja se održala u Temerinu SK “Niš” osvojio je tri medalje, a učestvovao je sa petoro takmičara. Ove godine na takmičenju je nastupilo 114 takmičara iz šest  zemalja.

 

“Ovo takmičenje se svake godine odvija u 5 etapa, i od samog početka održavanja ovog takmičenja Srbija je gotovo svake godine bila domaćin jedne od etapa. 2013. godine, 2. etapa ovog takmičenja se održala na stadionu Čair u organizaciji našeg kluba”, kažu u SK Niš.

Već smo navikli da Mihajlo Stefanović osvaja medalje na domaćim takmičenjima, pa je on ovog puta otišao korak dalje i osvojio zlatnu medalju u konkurenciji juniora olimpiskim lukom ostavivši iza sebe streličara iz Slovenije na drugom, i streličara sa Kipra na trećem mestu. Mihajlo se već u kvalifikacijama pokazao kad najbolji u svojoj konkurenciji osvojivši prvo mesto, te je kroz eliminacije samo zadržao svoju poziciju i na kraju stigao do medalje.

U konkurenciji seniora kompaund lukom na Cvejić Saša je zauzeo treće mesto. U jakoj konkurenciji pretežno su dominirali takmičari iz domaćih klubova te su prvo i drugo mesto zauzeli Nedeljković Ognjen iz SK Arena No1, i Žikić Stefan iz SK Pančevo, dok se za bronzu izborio Saša u meču protiv takmičara sa Kipra. Ovo je bila zaista odličan turnir za Sašu jer je u kvalifikacijama zauzeo 7. mesto pa je morao da svoj plasman popravi odličnim gađanjem u eliminacijama.

Na kraju medalju osvaja i Stojanović Dejan u konkurenciji goli luk seniori. Posle drugog mesta u kvalifikacijama Dejan se kroz eliminacije penje na pobedničko postolje. U finalu je savladao dobro poznatog protivnika, Parezanović Vladimira iz SK Zemun, dok je na trećem mestu završio Surčulija Predrag iz SK Dif.

Foto: SK Niš

Iako nisu osvojile medalje odličan uspeh su zabeležile i Nataša Mitić koja je u jako tesnom meču izgubila bronzanu medalju u dopucavanju gde je jedna strela odlučivala pobednicu. Na žalost, bolja je bila takmičarka iz Slovenije pa je Nataša zauzela 4. mesto u konkurenciji seniorke olimpijski luk. Naša Danica Nikolić je takođe učestvovala na takmičenju i na kraju završila na 7. mesto u finalnom poretku.

“Mi smo veoma zadovoljni učinkom naših takmičara. U finalnom plasmanu mi smo kao klub na trećem mestu po broju osvojenih medalja što je zaista veliki uspeh kada se uzme u obzir nivo takmičenja. Kao i uvek, nama je na prvom mestu kontinuitet i ova godina je zaista bila sjajna za naš klub po pitanju osvojenih rezultata. Očekuje nas još takmičenja do kraja sezone pa se nadamo da će naši takmičari nastaviti da nas raduju novim uspesima”, istakli su niški steličari.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com