Sport

Još četiri titule prvaka Srbije za Streličarski klub Niš

Na ovogodišnje Državno Prvenstvo u Field streličarstvu Streličarski klub Niš je poslao samo trojicu takmičara, a oni su se vratili sa četiri titule prvaka Srbije!

Državno prvenstvo u Field streličarstvu je ove godine održano u okolini Knjaževca, u organizaciji kluba „Torlaci“.

Ovaj format takmičenja je bitno različit od tradicionalnog metnog streličarstva, jer se mete postavljaju u prirodi, najčešće na vrlo strmom i šumovitom terenu. Da bi se takmičarima još više otežali uslovi – mete se postavljaju na različite distance, od čega je polovina nepoznata, a to od takmičara zahteva širok dijapazon znanja, sposobnosti i iskustva. Zbog svih poteškoća koje se stavljaju pred takmičare, ovaj format je i proglašen za najteže streličarsko takmičenje.

Dejan Stojanović; Foto: SK Niš

SK Niš, iako je apsolutni šampion Srbije u metnom streličarstvu, ne važi za favorita na Field turnirima, iz jednostavnog razloga: nepostojanje bilo kakvih uslova za pripreme. Međutim, razlika u kvalitetu muške seniorske ekipe SK Niš nad konkurencijom je tolika da oni svake godine osvoje neku od titula Field Državnog Prvaka.

Ove godine je SK Niš imao po jednog predstavnika u sve tri muške seniorske kategorije. Sva trojica su osvojili titule prvaka Srbije, a četvrta titula im je pripala u ekipnoj konkurenciji. Ognjen Nedeljković kod kompaunda, Mihajlo Stefanović kod olimpijskog luka i Dejan Stojanović kod golog luka – bili su nepobedivi i ovaj put. Ukupno je u ovoj sezoni SK Niš osvojio 10 individualnih i 3 ekipne titule prvaka Srbije, a to je svakako rezultat za pamćenje.

“Zaokružili smo izuzetnu sezonu, verovatno najuspešniju u već prebogatoj klupskoj istoriji. Field takmičenja do sada nisu bila u našem fokusu, ali ove godine smo i tu postigli neverovatne uspehe: Dejan je treću godinu zaredom Field prvak Srbije, a na upravo završenom Field Evropskom Prvenstvu u Italiji je osvojio 19. mesto, kao jedini predstavnik Srbije; Ognjen drugu godinu zaredom pobeđuje na Državnom Prvenstvu; Mihajlo, kome je ovo tek drugo Field takmičenje postao je prvak Srbije sa nepunih 20 godina. Zajednički, ovaj trojac ima potencijal za ozbiljne rezultate i na međunarodnoj sceni, nadamo se da ćemo imati mogućnosti da ih adekvatno pripremimo i pošaljemo na naredno Svetsko Prvenstvo”, kažu iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com