Sport

Prve medalje za novi pohod na Kup Srbije

U Bečeju je održan turnir koji se rangira za ovogodišnji kup Srbije, a SK Niš ove sezone brani prošlogodišnju titulu.

U konkurenciji seniora, olimpijskim lukom, standardni dvojac u sastavu Mihajlo Stefanović i Marko Vulić su zauzeli prvo i drugo mesto u kvalifikacijama rezultatom od 571 i 562 (od mogućih 600), što svakako nisu njihovi najbolji rezultati, ali to je i očekivano obzirom da je sezona tek počela. Kroz eliminacije, Marko je u četvrtfinalu izbačen, pa je Mihajlo ostao sam u borbi za medalje, i na kraju je osvojio zlato.

Kod kompaund seniora naš Nedeljković Ognjen je standardno bio dominantan sa svojih 588 krugova je u eliminacije ušao sa najbolje pozicije koju je i zadržao do samog kraja osvojivši još jednu zlatnu medalju za naš klub.

“Nastupili smo i u konkurenciji seniora, goli luk, gde je u kvalifikacionom delu Majović Dragoljub izborio prvo mesto, dok Stojanović Dejanu na žalost nije bio dan te je završio kvalifikacije na devetoj poziciji. Kasnije kroz eliminacije Majović biva poražen u četvrtfinalu te ostajemo bez medalje u ovoj konkurenciji”, kažu iz kluba.

U konkurenciji seniorki, olimpijskim lukom, takmičile su se dve takmičarke. Petrović Jelena i Mitić Nataša su kvalifikacije završile na 4. i 6. mestu. Jelena je kroz eliminacije došla do borbe za bronzanu medalju, međutim koleginica iz SK Dif je bila bolja te je Jelena samo potvrdila svoju osvojenu poziciju u kvalifikacijama. Ali zato kod mlađih konkurencija, među juniorkama u olimpijskom luku, Danica Nikolić osvaja srebro u finalnom plasmanu.

“Tri medalje nisu loš uspeh, jesmo navikli na malo bolji saldo, no ovakvi turniri su neophodni u trenažnom ciklusu koji uvek stavlja kraj sezone u prvi plan i sve pripreme su usmerene ka finalnim turnirima. Očekivali smo još dve medalje, i na žalost bili smo sprečeni da imamo čitavu ekipu u konkurenciji seniora olimpijskim lukom, biće bolje naredni put”, ističu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com