Servisne

Treći dopunski larvicidni tretman komaraca na teritoriji grada Niša

Preduzeće „SANIT M&M“ D.O.O. iz Niša će u periodu od 25.10.2018.g. do 27.10.2018.g. obaviti treći dopunski larvicidni tretman komaraca na teritoriji grada Niša, a deveti u 2018.godini.

Suzbijanje larvi komaraca duž rečnih tokova i zabarenih površina na teritoriji grada koji predstavljaju staništa komaraca vršiće se po sledećem rasporedu:

25.10.2018.g.-Na teritoriji GO Pantelej: priobalja Malčanske,Breničke,Matejevačke reke i Knezselskog potoka i Nišave od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.
Na teritoriji GO Palilula: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge,priobalje reke Nišave od železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom.

26.10.2018.g.Na teritoriji GO Niška Banja: priobalja reka Ostrovačke,Kunovičke,Jelašničke, Kutinske,Nišave od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod i mrtvaja kod Niške Banje.
Na teritoriji GO Medijana: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća,priobalje Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda.

27.10.2018.g.-Na teritoriji GO Crveni Krst: priobalja Toponičke i Rujničke reke,Humskog i Rujničkog potoka ,priobalje Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.
Na teritoriji GO Palilula: Batušinačke bare,bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca ,Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Ekipe operativaca biće na terenu od 8.00 časova ujutru.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca.Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da kontaktiraju „SANIT M&M“ na tel. 018-258-019 i 018-243-876.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com