Kultura

TEATRO DANCE STUDIO iz Niša osvojio Grand pehar

TEATRO DANCE STUDIO iz Niša, osvojio je Grand pehar na Internacionalnoj olimpijadi muzike i igre centralnog Balkana, koja je uspešno održan u Narodnom pozorištu u Nišu.

Ovaj plesni studio predstavio se sa 74 igrača, uz podršku koreografkinje Aleksandre Stanojević, a nagradu im je uručio Konstantin Kostjukov, balet direktor Narodnog pozorišta iz Beograda. Pored nagrade, Nišlije su dobile pravo predstavljanja Srbije na Međunarodnoj V balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre u Beogradu, koja će se održati krajem oktobra 2021. godine. Nakon toga, uspešni igrači imaće priliku da se predstave na VII internacionalnoj olimpijadi umetnosti i igre u Sofiji, kontinetalnoj olimpijadi u Solunu, dok će se finale Svetske olimpijade održati u Moskvi.

Olimpijada je organizovana od strane Balkanske Alijanse, u saradnji sa niškim Fakultetom umetnosti i KZM GO Medijana, uz podršku Narodnog pozorišta u Nišu i Beograda, kao i Ruskog doma.

Misija projekta olimpijade je povezivanje nacije kroz umetnost, muziku i ples, razvijanje moralnih i duhovnih vrednosti kod omladine, ali i podsticanje zdravog načina života.

“Osim takmičarskog, ovom projektu iz sfere kulture i obrazovanja, cilj je razvoj međunarodnih prijateljskih odnosa Srbije sa državama Balkana, Evrope i Rusije, kao i obogaćivanje obrazovnog sistema i vaspitanja i patriotske svesti omladine i dece balkanskih zemalja”, kažu organizatori.

Olimpijada je prošla u skladu sa svim propisanim merama, a pored žive izvedbe, ljubitelji umetnosti su mogli da isprate olimpijadu u onlajn režimu, na fejsbuk stranici Balkan Alliance i na veb-sajtu organizatora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com