Izbori 2020Politika

Stojadinović: Vreme je da novokomponovanoj političkoj eliti kažemo “dosta” i da u nedelju ostanemo kod kuće

Dragan Stojadinović, iz povereništva Narodne stranke u Nišu, smatra da naredni izbori na najbolji način pokazuju odnos naprednjačkog režima, ali i većine političkih stranaka prema našem gradu.

“Umesto da nam omogući da glasamo za gradonačelnika, Srpska napredna stranka nam nudi da glasamo za pravo Aleksandra Vučica da pomenutog gradonačelnika izabere umesto nas. Socijalistička partija Srbije na bilbordima ne nudi svog kandidata za gradonačelnika ili makar predsednika stranke, već nudi funkcionera stranke iz Surdulice”, poručuje Stojadinović.

On dodaje da su kandidati za poslanike iz Niša veoma loše pozicionirani na gotovo svim listama.

“Na listi Srpske napredne stranke, Niš je dobio tek 60. mesto. Socijalistička partija Srbije je prvog kandidata iz Niša stavila na 33. mesto, dok je Srpska radikalna stranka našem gradu dodelila tek 18. mesto. Na listi Srpskog patriotskog saveza, prvi kandidat iz Niša se našao tek na 41. mestu, na listi Za Кraljevinu Srbiju na 17. mestu, dok je na listi Ujedinjene demokratske Srbije – tek na 53. mestu. Metla je prvog kandidata iz Niša stavila na 19. mesto dok kandidata iz Niša nema na listi Zdrave Srbije. Na listi Zavetnika, kandidat iz našeg grada se našao tek na 34. mestu, dok je na listi Pokreta slobodnih građana na 19. mestu. I pored toga sto je pokret 1 od 5 miliona najvise potpisa sakupio u Nišu (1.300), niko iz našeg grada nije na poslaničkoj listi ove organizacije”, ističe Stojadinović.

On postavlja pitanje “Zašto su kandidati iz Niša pozicionirani tako loše?”

“Posle 10 dana provedenih na jugu Srbije, ministar Nedimovic je rekao da su Nišlije “mnogo kvalitetniji ljudi nego što se priča i misli”. Кo je stvorio tako negativnu percepciju naših ljudi? Politički predstavnici našeg grada u republičkim institucijama i političkim strankama. Oni koji su spremni da rade protivno interesima svog grada kako bi zadržali svoje funkcije. Oni koji su spremni da glasaju za otuđenje Niškog aerodroma, koje je očigledno suprotno interesima grada. Oni koji su spremni da ih veliki vođa ponižava pred televizijskim kamerama, nesvesni da time ne ponižava samo njih, nego i grad koji predstavljaju. Oni koji su spremni da urade sve kako bi sačuvali svoje poslaničke mandate”, kaže Stojadinović.

Dragan Stojadinović ističe da poslanički mandat ne sme da bude smisao bavljenja politikom.

“Vreme je da novokomponovanoj političkoj eliti kažemo – dosta i da u nedelju ostanemo kod kuće”, poručuje Stojadinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com