Politika

Narodna stranka u Nišu pružila podršku Miroslavu Aleksiću za predsednika partije

Gradski odbor Narodne stranke u Nišu je dao apsolutnu podršku potpredsedniku Miroslavu Aleksiću u kandidaturi za predsednika Narodne stranke.

Ovu odluku Gradski odbor je doneo na sinoć održanoj sednici, a koja je održana povodom predstojeće izborne skupštine Narodne stranke 22. oktobra ove godine.

“Većinom prisutnih članova gradskog odbora, gde je za glasalo 14, protiv 3 i uzdržanih nije bilo, donet je zaključak o pružanju apsolutne podrške potpredsedniku Miroslavu Aleksiću u kandidaturi za predsednika. Time se Gradski odbor Narodne stranke Niš pridružuje većini gradskih i opštinskih odbora u Srbiji koji su dali podršku potpredsedniku i dosadašnjem predsedniku izvršnog odbora Narodne stranke Miroslavu Aleksiću”, navodi se u saopštenju.

Gradski odbor Niš smatra da je Miroslav Aleksić svojim dosadašnjim opozicionim radom i aktivnostima kako na organizaciji stranke tako i kao šef poslaničkog kluba Narodne Stranke u Skupštini Srbije opravdao epitet najpopularnijeg i najhrabrijeg političara u Srbiji i da apsolutno ima kapacitet da preuzme rukovođenje stranke, zaključio je Gradski odbor Narodne stranke Niš u saopštenju dostavljenom medijima.

Podsetimo, do trzavica u stranci Vuka Jeremića došlo je kad je veliki broj odbora tražio vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj bi se glasalo o novom predsedniku. Stav ovih odbora je da bi aktuelni potpredsednik Miroslav Aleksić trebalo da dođe na mesto Vuka Jeremića. Nakon toga predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić raspustio je Izvršni odbor te stranke na čijem je čelu bio Miroslav Aleksić. On je istovremeno koptirao četiri nova člana u Predsedništvu Narodne stranke.

Kako je Narodna stranka navela u saopštenju, za predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke izabran je dr Slobodan Doklestić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke.

Navodi se i da je predsedništvo istovremeno potvrdilo poverenje dosadašnjem predsedniku izvršnog odbora Miroslavu Aleksiću za vršenje funkcije prvog potpredsednika stranke, kao i za vršenje funkcije šefa poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com