Kultura

STIGAO JE DRUGI TOM trilogije “Svetioničar-Pritajeno zlo”

Promocija drugog romana iz distopijske i neo-noar trilogije “Svetioničar”, pod nazivom “Pritajeno zlo”, niškog autora Mladena Đorđevića zakazana je za 27. septembar u sali Niškog kulturnog centra u 19 sati.

Pored samog autora, u “Maloj sali” Niškog kulturnog centra, na promociji će govoriti i članovi Udruženja ljubitelja fantastike iz Niša “Ordo Drakoniš”: Snezana Ilic Gligorijevic (urednica bloga “Bookwitch”), Darko Stanković (književni kritičar i novinar) i Milos Petkovic (urednik romana i pisac fantastike).

Pored potpisivanja romana i druženja sa autorom, moći ćete interaktivno da učestvujete i pritom da čujete dosta zanimljivih stvari, vezanih o samom romanu, fantastici u književnosti i noaru kao filmskom žanru i jednim od osnovnih elemenata u distopijskoj trilogiji.

Stoga dođite i pridružite nam se u uzbudljivoj večeri, znajući dobro da u četvrtak, 27. septembra, Svetioničari hodaju Vranolujnim, poručuju organizatori.

Prvi roman niškog mladog pisca Mladena Đorđevića izazvao je veliku pažnju ne samo u gradu na Nišavi već u čitavom region jula prošle godine kada je objavljen.

U drugom tomu trilogije “Svetioničar”, pod nazivom “Pritajeno zlo”,
istražuje se čovekova mračna strana, zaranja se do samih dubina ljudske psihe, ne bi li se i u tom crnilu mogao naći i prepoznati tračak svetlosti i nade. Da li se od bolne prošlosti može pobeći? Da li je zlo, kao takvo, produkt ljudske prirode ili je u sve to umešano i onostrano, izvan našeg poimanja? Je li ono samo puki katalizator ili su ljudi spremni da stave uzde na sve ono, što bi im pomoglo ka ostvarenju užasnih ciljeva?
Sa druge strane priče o pojedincu, nalazi se i društveno-odgovorna tematika. Do kog stadijuma je svet došao (ili će doći), kada su tajne versko-fanatične grupacije, u stanju da zariju kandže u mali kutak raja, kojeg nazivamo našim domom? Koliko je mračna prošlost, danas velikih korporacija, u stanju da baci senku na našu budućnost? I, naposletku, šta možemo da očekujemo kada na konto svega pomenutog, enigmatično “Pritajeno zlo”, nepojmljivo ljudskoj vrsti i istoriji, odluči da izađe na svetlost dana ili tminu noći? Svetioničar zna šta svetlost predstavlja, ali da bi spoznao njen značaj, prvo mora upoznati i izboriti se sa sopstvenom tamom. On osvetljava i predvodi, ne zbog sebe, već zbog drugih.”

Promocija drugog romana “Svetioničar-Pritajeno zlo”, niškog autora Mladena Đorđevića zakazana je za 27. septembar u sali Niškog kulturnog centra u 19 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com