Kolumna

Sreća

Godišnje gomilanje ljubavnih brodoloma, porodičnih i zdravstvenih problema, neplaćenih računa i dugova već sredinom decembra dostigne takav neizdrživ nivo da je veoma često, dovoljno samo jedno razočarenje, samo još jedna nevolja, kao kap koja preliva čašu, da nas gurne preko ivice i natera da dignemo ruku na sebe.

I šta nastupa posle toga?

Da li će nam se ukazati naš Anđeo čuvar i pruziti nam šansu da potražimo sreću na ovom svetu? Bullshitt.

O tome možemo samo da spekulišemo, ali ipak postoje neke činjenice koje možemo da sagledamo pre nego što stvari odu u pravcu nepovratnog. Za početak, potvrđen od strane Ujedinjenih Nacija. Ako u vašem frizu ima hrane, na vama odeće, imate krov nad glavom i krevet gde ćete leći, bogatiji ste od skoro 75% stanovnika ove tužne planete.

Znači ako se statistički osvrnemo, na svakog nesrećnog Vas, postoje troje ljudi kojima je još gore. Ovakve šokantne informacije bi trebalo svakog normalnog čoveka da nateraju da se trgne iz sopstvenog nezadovoljstva, da se zamisli i oseti zahvalnost za ono šta ima, ma koliko to bilo.

Srbi, naročito oni relativno dobrostojeći, nikad previše nisu marili za ovakve statistike i, generalno za normalne načine posmatranja stvari. Nisu verovali i dalje veruju da žive u najgore moguće vreme, u najgoroj mogućoj zemlji, da su najgore plaćeni za svoj fenomenalan i nezamenljiv rad, da je sve ovo jedna velika kosmička nepravda uperena protiv njihovih malenkosti i da bi, u nekoj drugoj zemlji, sa mnogo manje truda imali mnogo više, dok u svoje slobodno vreme (koga, valja to napomenuti, imaju dosta).

Podstaknuti poplavom lajfstajl magazina i tzv. časopisima o „poznatima“ , zatupljivanje televizijskim programom, koji imaju zadatak da uvećaju potrošačku želju do tačke pucanja, i dalje maštaju o brzom sticanju ogromnog bogatstva, o raskalašnom životu, bahatom trošenju novca i simbolima kojima bi se odmah okitili …..

Ako hoćeš u materijalnom da nađeš sreću, bavi se bankarskim poslom ili zelenašenjem, budi potencijalna ZVEZDA Granda (ako te prime), sadi soju, diluj drogu, ostavi se pisanja…

piše: Milan Novaković
milan-novakovic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com