Društvo

Sigurna kuća u Nišu dobija novu fasadu

Sigurna kuća u Nišu će zahvaljujući projektu  koji je odobren uskoro dobiti bovi izgled, ali će biti i prijatnije mesto gde će štićenice ove ustanove provoditi vreme sa decom pokušavajući da se izvuku iz kruga porodičnog nasilja. Vrednost ovog projekta je nešto preko milion dinara, a obuhvata sanaciju fasade zgrade i unitrašnje sređivanje prostorija. Odobren je od strane Ministarstva za građevine.

“Potpisali smo ugovor sa Ministarstvom građevine, saobraćaja i infrastruktur za realizaciju ovog projekta. S obzirom da je objekat star više od 60 godina neophodno je bilo uraditi novu fasadu. Ovim projektom smo, osim nove fasade, dobili sredstva za unutrašnje krečenje objekta, a zamenićemo i deo stolarije”, kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu.

Prema njenim rečima ovaj projekat veoma značajan za Sigurnu kuću u Nišu.

“Ako žene koje izalaze iz porodičnog nasilja moraju da budu u Sigurnoj kući jer je to jedino mesto gde mogu da se sklone od nasilnika  onda mi želimo da im pružimo najadekvatnije uslove za život dostojan njih”, kaže Sonja Šćekić.

Radovi na fasadi zgrade Sigurne kuće počeće u drugoj polovini avgusta, dok se završetak sanacije očekuje krajem septembra.

Sonja Šćekić dodaje da je za Sigurnu kuću aplicirano sa  još  dva projekta.

Jedan, u vrednosti od 500.000 dinara se odnosi na ekonomsko osnaživanje štićenica. Novac za ovaj projkeat bi trebalo da odobri  Ministarstvo rada i socijalne politike. Projektom je za Sigurnu kuću aplicirala  Ženska nevladina organizacija “ŽIR”  u saradnji  sa Nišavskim upravnim okrugom. Bude li odobren  pet štićenica Sigurne kuće moći će da završe obuku za krojače i da dobiju mašine za šivenje.

Sigurna kuća je jedin projektom aplicirala i kod Ministarstva pravde za sredstva oportuniteta i, ukoliko ovaj projekat bude odobren urediće se unutrašnjost soba, a bio bi obezbeđen i deo nameštaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com