DruštvoKultura

Šahovska manifestacija „Milan i Neda“ u Pravno-poslovnoj školi

Tradicionalna šahovska manifestacija ,,Milan i Neda" počinje 31. maja u Pravno-poslovnoj školi Niš sa početkom od 14 sati, ove godine je posvećena u znak sećanja na tragično preminule sugrađane, tada maturante učenike Pravno-poslovne škole Niš i Gimnazije Svetozar Marković Niš inače brata i sestre - blizanaca.

Manifestacija se prvi put održala kao šahovski turnir sa preko 50 učesnika, srednjoškolaca, 2017. godine, 31. maja.

Tada je imala takmičarski karakter kao i 2018. godine.

Od 2019. godine ova manifestacija je više okrenuta druženju te pored takmičarskog, ima i svoj edukativno -radioničarski deo, gde je najupečatljivija simultanka koju je IM Ivica Raičević igrao protiv desetorice igrača, u nekoliko kola. 2020. i 2021. godine nije se održala zbog situacije sa korona virusom a nasttavila se 2022. i 2023 kao i ove godine,

Šahovska sekcija Pravno-poslovne škole Niš, koju je osnovao i vodio nastavnik Mišković Aleksandar, uz pomoć eminentnih ljudi iz sveta šaha, radila je tada na projektu razvoja srednjoškolskog šaha.

U planu je bila i organizacija jednog velikog turnira za srednjoškolce, a kako se bližio Dan škole i kako je planirano da se turnir održi tada, sticajem okolnosti nakon tragičnog dogadjaja koji je potresao ceo grad, turnir je dobio memorijalni karakter.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com