Obrazovanje

Ružić u Nišu: Nemamo ekstremno nasilje u školama, ekstremna situacija je zbog medija

Ministar prosvete Branko Ružić ocenio je danas u Nišu da nemamo “ekstremnu situaciju” što se tiče nasilja u školama i istakao da je “na žalost nasilja u školama bilo i u ranijim vremenima i periodima.

 

“Ekstremna (situacija) jeste zbog medijskih natpisa”, izjavio je Ružić.

Na pitanje novinara kako da se stane na put nasilju u školama, naročito nakon najnovijeg incidenta u školi u Trsteniku kada su učenici izmakli stolicu profesorki koja je zbog toga pala na pod, Ružić je odgovorio da su sve procedure “dovedene do savršenstva i da su mnoge edukacije radjene prethodnih godina”.

“Ono što je važno da se protiv nasilja nije moguće boriti u medijima već isključivo sistemski”, rekao je Ružić.

On je kazao da moramo imati u vidu da u Srbiji imamo preko 1.800 škola i 800.000 dece.

“Kada ste imali i korona virus i veoma stresne situacije nakon ove situacije u Ukrajini u vezi sa dojavama o hvala bogu lažnim bombama, sve su to stresne situacije koje mogu da dovedu do toga da timovi za borbu protiv nasilja imaju pune ruke posla”, izjavio je Ružić.

Prema njegovim rečima, s obzirom da živimo u vremenu društvenih mreža, dosta toga ponekada izadje što zaista alarmira javnost.

“Treba svakako sagledati u miru i do tančina, vrlo precizno, da li je i na koji način došlo do odredjenog nasilja. Bilo da govorimo o Trsteniku, Vranju, Beogradu, mislim da je važno da svi vrlo predano na tome radimo”, istakao je Ružić.

Dodao je da smatra da Ministarstvo prosvete na tome radi ne zato što je to formalna obaveza, već zato što se u to veruje.

“Moj apel jeste da nastavnici koji zaista rade jedan od najplemenitijih poslova, pored zdrvstvenih radnika, nisu zamena za porodicu i roditelje. Roditelji bi trebalo da povedu računa o tome koji je to nivo domaćeg i kućnog vaspitanja koje na neki način daju svojoj deci”, rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, ukoliko postoji sinergija roditelja, nastavnika i direktora i svih glavnih aktera u obrazovnom procesu, njegovo mišljenje je da ne bi trebalo da bude više problema.

Ružić je u Naučno-tehnološkom parku u Nišu prisistvovao svečanosti povodom dodele led rasvete za 800 školskih tabli u osnovnim i srednjim školama iz Niša.

Ministar je bio u prilici da se sretne i sa predsednikom Skupštine Grada Niša, dr Bobanom Džunićem koji je prisustvovao događaju. Oni su u kratkom susretu razmenili reči podrške i potvrdili nastavak dobre saradnje koju ima ministarsvo prosvete sa niškim parlamentom.

Branko Ružić, ministar prosvete i predsednik Skupštine Grada Niša, dr Boban Džunić; Foto: Niške Vesti

Susret prvog čoveka niške skupštine sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahel Vilanom, još jednom je potvrdio dobru inostranu saradnju koju neguje Skupština Grada sa brojnim zemljama, ne samo u okruženju.

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan i predsednik Skupštine Grada Niša, dr Boban Džunić, Foto: Niške Vesti

Donaciju je organizovao Srpsko-izraelski biznis klub uz podršku Kluba privrednika “Naissus” i kompanije “Fluoelektro”.

Sastanak u NTP sa ministrom prosvete, Brankom Ružićem; Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ružiću idi na Fakultet umetnosti i daj otkaz nesposobnoj dekanici Injac. Pardon! Nije ona dekanica nego je Stanimirović dekan/ica

  2. Ko je tom socijalističkom lopovu dao pravo da raspolaže novcem roditelja i tri godine ne vraća pare od neizvršenih ekskurzija. Škole uzele pare, krive agencije a lopov ministarski pljačka narod. Još on govori o vaspitanju dece, lažov lopovski u pederskoj vladi. To ste trebali da ga pitate.GDE SU PARE OD EKSKURZIJA ?!?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com