Obrazovanje

Studenti Pravnog fakulteta osvojili drugo mesto na takmičenju u Strazburu

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić čestitao je danas studentima Pravnog fakulteta u Nišu na osvojenom drugom mestu na Devetom transevropskom „Moot Court” superfinalu, koje je održano u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete.

Ružić je na sastanku sa studentima rekao da je ovaj zajednički uspeh rezultat temeljne pripreme i velikog rada, i poručio da su ovakva takmičenja dragocena prilika da budući pravnici razviju svoje kompetencije, ali i da se povežu i upoznaju sa sudijama i budućim kolegama iz različitih zemalja.

On je pohvalio sve studente Pravnog fakulteta, koji tradicionalno učestvuju na ovakvim takmičenjima i uvek ostvaruju zapažene rezultate, i ukazao na to da ti plasmani svedoče o visokom nivou znanja studenata o stručnim pitanjima.

Ministarstvo prosvete ostaje posvećeno podršci talentovanim učenicima i studentima, kao i daljem unapređenju kvaliteta obrazovanja na svim nivoima, zaključio je ministar.

Ekipu Pravnog fakulteta iz Niša činili su Dušica Lazić, Marija Ranđelović, Pavle Popović, Sanja Milić, Dejana Ristić i Natalija Manojlović. Za takmičenje su ih pripremali docent Ivan Ilić, Marko Nedeljković, Andrija Đorđević i Ana Zdravković.

Takmičenje je simulacija suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com