Društvo

Rekonstrukcija Dušanove ulice biće završena do 21. februara

Radovi na delu ulice Cara Dušana počeli su 18. novembra, a plan je da se u najkraćem roku od 90 dana, u potezu između ulica Vojvode Mišića i Nikole Pašića (kod Dušanovog bazara), promene ivičnjaci, trotoari, zameni kolovoz, a raskrnica kod Imidža dobije kružni tok.

Investitor radova je Grad Niš kroz program uređivanja zemljišta za 2016. godinu, a radove izvodi “PZP TRACE NIŠ”. Radove u Dušanovoj ulici obišao je gradonačeknik Niša, Darko Bulatović.

“Godinama unazad izvođači radova nisu poštovali rokove, pa tako imamo stadion koji još nije završen. Ja ne bih nikog lično prozivao, samo želim da kažem da treba da se poštuje dinamika i predmet ugovora. Od vas tražim da to poštujete, a ako postoji neki problem, da me na vreme obavestite. I da se više nikad ne desi da ulice budu raskopane, počne da se radi, a onda ostane tako do proleća.  Narod ne može da prođe, saobraćaj zaustavljen,  ljudi se povređuju. Ne sumnjam da će biti problema, ali sam dužan na samom početku da skrenem pažnju da potpisani ugovori i rokovi moraju da se poštuju,” kazao je gradonačelnik u obilasku radova.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović

Na pitanje Niških Vesti da li su ovi radovi mogli ranije da počnu i da se završe, a ne sada kada su temperature ispod nule, Bulatović je odgovorio:

“Da je moglo ranije, ranije bi bilo urađeno. Sredstva  su dobijena iz kredita, čak smo podneli iniciijativu da nam se omogući  da dobijemo na vremenu da se završe postupci  javne nabake koji nisu bili ni započeti, a sve da bi ovu bitnu, frekventnu ulicu stavili u funkciju. I ne samo ulicu, nego i kružni tok,” tvrdi Bulatović.

Milutin Gašević, direktor Preduzeća za puteve (PZP) kazao je da je ova firma do danas sve rokove ispoštovala “pa će tako i ova ulica biti puštena u saobraćaj moguće i pre roka.”

Bojan Miltenović, rukovodilac održavanja gradnje, kaže da se radi na potezu dužine  430 metara, širine 8 metara.

“Radi se kompletna rekostrukcija koja obuhvata ivičnjake, trotoare, kolovoz i kružni tok. Kružni tok će imati radijus 12 metara, znači biće dve saobraćajne trake, jedna od 3, 5, druga 4 metra,” kazao je Niškim Vestima.

Trenutno su u toku  radovi na uklanjanju ivičnjaka, a vrednost kompletnih  radova je 23 miliona dinara. Nadzor obavlja JP Direkcija za izgradnju grada.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com