Hronika

PU Niš: Uhapšeni iz “Nišauta” i Vojvođanske banke

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su odgovorno lice akcionarskog preduzeća „Nišauto“ O.J. (1954), zbog sumnje da je počinio produženo krvično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, navodi se u saopštenju Policijske uprave Niš.

Postoje osnovi sumnje da je O.J., od početka 2011. do januara 2013. godine, iskorišćavanjem svog položaja, nenamenski potrošio 40.218.527,44 dinara, koji su bili deo uplaćenih novčanih sredstava po investicionom kreditu Fonda za razvoj namenjeni rekonstrukciji i modernizaciji pogona za preradu voća, povrća i drveta.

Na ime zaključenih ugovora sa Ministarstvom finansija i privrede, O.J. je kako se sumnja, nenamenski utrošio 22.249.468,00 dinara, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist za AP ”Nišauto” u ukupnom iznosu od 62.467.996,24 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su inspektora terenske kontrole filijale Vojvođanska banke u Nišu Z. S. (1953), zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Postoje osnovi sumnje da je Z.S aprila 2015. godine, kao klijent Vojvođanske banke, stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela stavljajući na raspolaganje svoj dinarski tekući račun, A.A., protiv koga se već vodi istraga zbog ovog krivičnog dela, i potpisujući nalog za isplatu ”Vojvođanske banke”, omogućio mu da podigne u gotovini 235.000,00 dinara.

Z.S. se sumnjiči i da je sa svog tekućeg računa, na bankomatu pomenute filijale u pet navrata podigao 115.000,00 dinara, kao nadoknadu za tako učinjenu uslugu, a sve prema prethodnom dogovoru sa A.A., koji je pre toga najpre razoročio sva dinarska sredstva sa štednog računa jednog klijenta, piše u saopštenju Policijske uprave Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com