Virus KoronaZdravlje

Prva žrtva korone u Srbiji, novih 17 slučajeva, 135 obolelih

U Srbiji je registrovano još 17 osoba koje su zaražene korona virusom, tako da je ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID – 19, saopštilo je večeras Ministarstvo zdravlja. Prva žrtva korone u Srbiji, pacijent iz Kikinde.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je rekla da je reč o 59-godišnjem pacijentu iz Kikinde koji se lečio u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, a koji se zarazio od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam sada bori za život.

Ona je u ime Vlade Srbije i predsednika Republike, izrazila saučešće porodici preminulog, odavši priznanje lekarima i medicinskom osoblju koji su se lavovski borili za njegov život.

Od poslednjeg izveštaja, jutros u 8.00 časova, do večeras u 18 sati, testirani su uzorci 40 osoba, od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od 17 potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova jutros, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com