Društvo

PRIJAVA za plaćanje grejanja po kvadratu, a ne po potrošnji

Vlasnici energetski neefikasnih objekata mogu pisanim putem da se prijave Gradskoj toplani u Nišu da i u narednih 12 meseci daljinsko grejanje plaćaju po metru kvadratnom po ceni od 84,7 dinara mesečno, a ne po potrošnji, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Prijavljivanje korisnika daljinskog grejanja je do 28. decembra ove godine.

Miloš Milošević, gradski većnik i Hranislav Đorđević
Miloš Milošević, gradski većnik i Hranislav Đorđević, Uprava za komunalne delatnosti

Odluka Gradskog veća da umesto po potrošnji vlasnici neefikasnih objekata grejanje plaćaju po metru kvadratnom je bila i ove godine i za ovakav način plaćanja se bilo prijavilo 450 korisnika.

„Na zahtev potrošača uveli smo pogodnost za one potrošače koji stanuju u starim objektima a koji su izuzteno energetski neefikasni. To je odluka koja je bila na snazi i prošle godine, oročena na godinu dana, odnosno na prethodnu grejnu sezonu i istu tu odluku produžavamo u ovoj grejnoj sezoni. To znači da nema novih nameta i cena“, rekao je gradski većnik Miloš Milošević.

U odnosu na ovu godinu očekuje se manji broj korisnika koji će grejanje plaćati po metru kvadratnom, jer su uvideli da je njihova odluka da na ovaj način plaćaju daljinsko grejanje bila pogrešna odnosno da su platili više nego što bi platili da su se odlučili za tarifiranje po potrošnji.

„Gradsko veće je dalo saglasnost na predlog Nadzornog odbora JKP Gradska toplana da cena grejanja po metru kvadratnom iznosi 84,7 dinara mesečno ili 1016,42 dinara po kvadratu na godišnjem nivou i usklađena je sa varijabilnim delom cene“, objašnjava Milošević.

Zamenik načelnika Uprave za komunalne delatnosti Hranislav Đorđević kaže da se ova odluka odnosni na neefikasne potrošače koji mesečno troše 130 i 140 kilovat sati toplotne energije i kojima je ponuđena ova pogodnost kako bi do naredne grejne sezone uložili u obnovu fasade i zamenu stolarije svog objekta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com