DruštvoVideo

PRIČE IZ PANTELEJA: Višegrad stena iznad Oreovca privlači pilote iz celog sveta (VIDEO)

Gradska opština Pantelej postaje atraktivna turistička destinacija, pogotovo za one koji se bave ekstremnim sportovima, kao što je paraglajding i speleologija. Upravo na teritoriji ove opštine, u avgustu mesecu biće održan predsvetski kup u paraglajdingu. Višegrad stena iznad sela Oreovac upravo je pogodna za ove sportiste zbog same ruže vetrova koje poseduje. Ono što nedostaje jeste put.

 

“Jedna od primarnih pretpostavki za dobru organizaciju ovih visoko rangiranih takmičenja, koja okupljaju paraglajdere sa svih meridijana, tiče se uređenja prilaznog puta do poletišta Višegrad stena, iznad sela Oreovac a u tu svrhu, Gradska opština Pantelej, uz podršku grada Niša, konkurisala je kod resornog ministarstva za turizam za potrebna finansijska sredstva”, rekla je predsednica opštine Nataša Stanković.

Takođe, ova opština planira i uređenje i opremanje ulaza u Cerjansku pećinu. Projekat je naišao na pozitivan komentar ministarstva.

“Projekat je vredan 52 miliona dinara, on obuhvata sređivanje puta do Višegrad stene, poletne staze, ali i sređivanje ulaza u Cerjansku pećinu, jer je ona još jedna veoma zanimljiva turistička destinacija, a posebno je zanimljiva speleolozima. Brojne su spelološke ekipe ulazile su u ovu pećinu i ocenile da je blago koje se u njoj nalazi nesvakidašnje, jedinstveno, ne samo u Srbiji veći u Južnoj i Jugoistočnoj Evropi”, dodala je Stanković.

Brojna izletišta krase GO Pantelej. Krenulo se sa sređivanjem najpoznatijeg izletišta na Kameničkom Visu. Godinama ruinirana osmatračnica, biće obnovljena. Urediće se i postojeći mobelijari, ali i postaviti novi. I izletište Dabilo je veoma atraktivno za izletnike, a u opštini Pantelej se nadaju da će i ono privući turiste i sve one koji vole rekreativni sport.

Ono što nas stavlja u samom vrhu turističke liste je svakako i postojanje aerodroma, koji će u mnogome olakšati dolazak stranih turista.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com