Sport

Preko 20 medalja za KBS “Naisus”!

Proteklog vikenda u sportskoj hali “Ranko Žeravica” održan je KUP Srbije, kako u tehničkim disciplinama tako i u borbama, na kojima su takmičari KBS Naisus-a osvojili preko 20 medalja!

Tačno 27 medalja pripalo je takmičarima ovog kluba, od čega čak 20 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane.

Članovi “Naisusa” koji su učestvovali na ovom nadmetanju, koje je brojalo oko 700 takmičara iz 60 klubova, oprobali su se u više disciplina u šestočlanom sastavu.

Tom prilikom Petar Aleksić je u dva navrata osvojio 5.mesto.

Sa 4 zlatne i 2 bronzane medalje okitila se Jelena Stevanović.

Dva zlata i tri srebra pripala su Vuku Cvetanoviću, a uspešnost niškog tima dodatno su povećali i Stevan Ivković sa 4 zlatne i 2 srebrne, potom Uroš Mitrović sa 5 zlatnih i 1 srebrnom i Vuk Manić sa 5 zlatnih medalja.

Niške Vesti su već pisale o ovom klubu koji može da se pohvali pozamašnim brojem trofeja u svojoj kolekciji, a ovom prilikom dodali su novih 27 odličja.

“Zadovoljan sam uspehom svojih takmičara a naročito imajući u vidu konkurenciju, kako kvantitet, tako i kvalitet iste. Sem Petra, koji se ovog puta nije domogao odličja, ostali su opravdali ukazano im poverenje i zasluženo našli na (uglavnom) najvišem stepeniku pijedestala.”, rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković

Nakon osvojenih odličja, komentar je dao i niški reprezentativac – Uroš Mitrović:

“Ne mogu da budem nezadovoljan uspehom koji sam postigao, iako ostaje žal za još jednim zlatnim odličjem. Ali ako se uzme u obzir da je Nemanja Janković (TK “Imperium”) dobio za samo 0,28 a Zoran Radivojević (TK “Favorit”) bio nižih ocena za samo 0,03; to sve govori o kvalitetu te da nas samo nijanse dele u podeli odličja.” – s ponosom kaže Uroš.

Neskrivenu radost pokazuje i mlađani Vuk Manić, koji svakim danom tj takmičenjem sve više napreduje.

“Ono što je vredno pomena jeste polufinalna i finalna borba. Za ulazak u finale borio sam se sa mojim drugom iz TK “Asteriksa” – Andrijom Obradovićem, koji je prethodno dobio meč sa predstavnikom TK “Galeb” – Vukom Mehovićem i to sa 22:7. Znajući se sa povremenih kontrolnih treninga, nisam želeo da radim najjače sa Andrijom pa me pokušao i stići u poenima, ali samo meč dobio sa 15:11. U finalu sam radio sa Vukašinom Grujićem iz TK “Herkules”, koji me prošle godine i pobedio. Upravo iz tog razloga nisam dozvolio niti malo da se rezultatski približi te ga pobedio sa 22:10 i dokazao da sam trenutno najbolji.” – rekao je uz osmeh mladi Vuk Manić.

Ono što očekuje Klub u narednom periodu jeste Otvoreno prvenstvo Beča (14.oktobar), pošto usled školskih aktivnosti Uroš Mitrović neće moći da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Mađarske (07.oktobar). U zavisnosti od mogućnosti, učešće će se uzeti i na takmičenjima u Bugarskoj, a pred Lige Grada Niša (kako u borbama tako i tehničkim disciplinama).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com