Društvo

Prebukiranost berlinskog aerodroma odložilo poletanje Ryanair-ovog aviona iz Niša

Avion irskog avioprevoznika Ryanair-a, na letu FR 1106 kasnio je danas u odlasku sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu.

Umesto u 15:40 po redovnom redu letenja, avion je poleteo tek u 17:05, piše na zvaničnom sajtu niške vazdušne luke.

Kako “Niške vesti” nezvanično saznaju, problem je nastao zbog prekoračenja kapaciteta berlinskog aerodroma, gde nije bilo moguće obaviti sletanje po redu letenja.

Dan ranije, u subotu 9. juna, Wizz Air-ov let W6 4263 na redovnoj liniji ka Bazelu je, takođe, kasnio. Umesto u 19:15 poleteo je u 21:01 časova. Pomeranje termina poletanja bilo je uslovljeno kašnjenjem aviona u dolasku koji je umesto u 18:45, na niški aerodroma sleteo u 20:28 časova.

Istog dana evidentirano je i kašnjenje Ryanair-ov leta FR 5411 na liniji Milano-Bergamo, koji je umesto u 17:20 poleteo u 18:26 časova. I ovo pomeranje termina za poletanje bilo je uslovljeno jednočasovnim kašnjenjem leta FR 5410 koji je na niški aerodroma sleteo u 17:55, umesto u 16:55 časova.

Na sajtu niškog aerodroma nisu navedeni razlozi kašnjenja ovih letova.

Kašnjenja u letnjoj sezoni nisu ništa novo i neobično. Razlozi za kašnjenja leta u odlasku ili dolasku mogu biti: gužva na poletno-sletnoj stazi ili nedostatak slobodnih gejtova za ukrcavanje ili iskrcavanje putnika, kao i razni tehnički razlozi. Najčešći razlog za kašnjenje aviona su meteorološki uslovi koji zahtevaju odlaganje poletanja ili sletanja.

Svako kašnjenje koje je manje od dva sata u avio-saobraćaju smatra se normalnim i pravno prihvatljivim. Avio-kompanije u tom slučaju nemaju nikakvih obaveza prema putnicima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com