Društvo

Poznati dobitnici prestižnog priznanja “11. januar”

Na današnjoj, devetoj sednici Komisije za nagrade Grada Niša odlučeno je da dobitnici prestižnog gradskog priznanja “11. januar” za 2019. godinu budu docent dr Tomislav Kostić, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti KC Niš, Miroljub Nedović Riki, glumac, dramski pisac, reditelj, producent i Ženski fudbalksi klub “Mašinac”.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa, ukupno 500 hiljada dinara, koji će ove godine biti podeljen na tri dela, povelje i statuete oslobodiocima Grada Niša.

Ove godine Komisiji je pristiglo ukupno 30 predloga, od toga 21 za pojedince i 9 za kolektive, a Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada Niša, rekao je da izbor nije bio lak.

“Bilo je teško odlučiti, to je jedan častan ali i zahtevan posao Komisije. Zaista su bili odlični kandidati, to su sve istaknuta imena”, kazao je Rajković na konferenciji za medije.

Ove godine dodeljena su, svega, tri priznanja, što je u skladu sa tendencijom smanjenja broja nargađenih, naveo je Rajković.

“Dešavalo se u prethodnom periodu da bude i po sedam, osam dobitnika. Ipak, Komisija je tog stava da bi ovo trebalo da bude zaista prestižno priznanje i zbog toga smo išli na smanjenje”, rekao je Rajković.

Priznanja će tradicionalno biti dodeljena na svečanoj sednici Skupštine Grada, 11. januara u Svetosavskom domu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com