Društvo

Poznati dobitnici nagrade “11. januar”

Vojni orkestar “Niš”, Vatrogasno – spasilačka brigada u Nišu i Goran Šepa, frontmen grupe “Kerber” dobitnici su najznačajnijeg priznanja Grada Niša. Na konkurs je stiglo 18 predloga  – 11 u konkurenciji kolektiva i 7 za pojedince.

Odluku o dobitnicima nagrade “11. januar” donela je Komisija za nagrade.

Komisiju su činili predsednik Skupštine doc. dr Boban Džunić, gradonačelnica Dragana Sotirovski, predstavnik Univerziteta prorektor, predstavnik Eparhije niške protojerej-stavrofor Branislav Cincarević i predstavnik Vojske Srbije major Miloš Dimitrijević.

“Ova tri predloga dobili su jedinstven broj glasova, od ukupno pet članova, pet glasova je bilo za njih, tako da smo se ovaj put opredelili da budu samo tri dobitnika. Ove godine je stiglo znatno manje predloga, duplo manje nego prošle godine”, istakao je Predsednik Skupštine doc. dr Boban Džunić.

Nagrada se sastoji od diplome, statuete oslobodiocima Grada Niša i novčanog iznosa i biće dodeljena na svečanoj sednici Skupštine Grada, 11. januara 2024. godine na dan oslobođenja Niša od Turaka u Narodnom pozorištu sa početkom od 12 sati.

U nagradu, koja je ustanovljena 1995. godine, spadaju diploma, statueta „Oslobodiocima Niša“ i novčani iznos od 500.000 dinara.

Od 1995. godine se dodeljuju najviša priznanja u Nišu nazvana „11. januar“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com