Društvo

Poslednji pozdrav uz “Marš na Drinu”

Nišlije apeluju i pozivaju sugrađane da se večeras u 20 sati, osim aplauza, čuje i poslednja želja dr Miodraga Lazića – pesma “Marš na Drinu”.

Društvenim mrežama širi se i deli informacija da bi večeras u 20 sati, uz aplauz zdravstvenim radnicima, Nišlije mogle da sa svojih terasa i iz dvorišta puste pesmu “Marš na Drinu” u čast preminulog čuvenog srpskog hirurga dr Miodraga Lazića.

 

 

Foto: printskrin/fejsbuk

“Poslednja želja ovog velikog i hrabrog čoveka, koji je stalno gledao smrti u oči, bila je da bude ispraćen pesmom “Marš na Drinu”. Večeras u 20:00 časova, pustite svi ovu pesmu na svojim terasama, a nakon aplauza dajmo minut ćutanja”, pozivaju Nišlije.

Lekar niškog Kliničkog centra, dr Miodrag Lazić preminuo je jutros u 65-oj godini života.

„Od COVID19 je danas preminuo dr Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u sredu 15. 04. 2020g u 10h minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama“ saopštili su iz Sindikata na svom Fejsbuk profilu.

 

Poslednje reči čuvenog hirurga dr Miodraga Lazića „Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Nikad ti ne mozes otici tiho…jer si citav zivot bio bucan…ali bucan svojim djelima…i ostat ce iza tebe…da pricaju o junastvu i cojstvu jednog obicnog covjeka…o doktoru koji je cinio nemoguce, o covjeku koji je van hiruske sale bio samo otac koji je brinuo za Pedju i Ninu, da li su zaspali, jesu li zdravo, o majci Senki, sekira li se sto se ne javljas…
    o ranjenicima koje si operisao, o tvojim suzama dok si mi citao dnevnik od prethodnog dana/koji cak nije bio ni uvezana sveska vec papirici raznih boja i dimenzija/ o tome da ne ostavis narod Srpskog Sarajeva bez doktora kad ti ides za Nis…
    Mnogi cak i ne znaju da si tada telefonom molio pok.dr.Borkovca da dodje iz bolnice Koran da te zamijeni na Ilidzi… govorio si da ne bi sebi oprostio da nekoga od nas izgubis..samo zato sto ti nisi bio tu da ga operises i spasis..
    Mnogo,mnogo toga je ostalo sto ti nece dozvoliti da odes u tisini…
    Zato brate moj, zelim da ti se zahvalim za svaki dan i minut naseg iskrenog druzenja i da ti kazem da sam ti neizmjerno zahvalna sto si bio i sto ces ostati moj brat i ratni drug!
    Iskreno saucesce Pedji,Nini i Ani!

  2. Večna slava junaku i vrhunskom strucnjaku,.
    Na zalost malo je takvih.

  3. OD JUCE KLINICKI CENTAR NIS JE “KLINICKI CENTAR HEROJA DR MIODRAGA LAZICA”. Hajdmo Nislije pokazimo da i mi imamo svetske junake. Cuvace ga andjeli jer je on cuvao njih. Vecna ti slava Vojvodo Misicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com