Društvo

Poslednje reči čuvenog hirurga dr Miodraga Lazića „Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život“

Dr Miodrag Lazić dobija Trg ili ulicu u Nišu

Ceo Niš tuguje za čuvenim srpskim hirurgom dr Miodragom Lazićem koji je preminuo jutros u 65-oj godini života. Otac urgentne medicine, koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je, zbog teškog zdravstvenog stanja bio priključen na kiseonik. Mnogima je pomogao i spasio život, ali za svoj nije mogao da se izbori.

Zasluga dr Lazića je mnogo. Mnogo je učinio za ovaj grad, za građane Niša kojima se nesebično davao. Zbog toga će jedna ulica ili Trg u Nišu poneti njegovo ime.

„Ulica pored Kliničkog centra, ili Trg kod Zavoda za hitnu medicinsku pomoć će dobiti ime po preminulom dr Miodragu Laziću. Komisija za nazive delova naseljenih mesta i ulica održaće sednicu odmah nakon ukidanja vanrednog stanja i tada ću predložiti da čuveni doktor dobije ulicu, a verujem da će se i ostali članovi komisije složiti samnom“, rekao je predsednik komisije Bojan Marinković.

Marinković je na svom facebook profilu preneo i poslednje reči dr Lazića.

„Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali cast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme nato bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

Poslednja mi je zelja da me ispratite pesmom „Marš na Drinu“.

Doktor Laza, hirurg napacenog srpskog naroda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

22 Komentara

  1. Neka te andjeli čuvaju bio si i bićeš najbolji među najboljima. Lazo počivaj u miru.

    1. Drago mi je sto sam te poznavao i sto si moj prijatelj od prcih dana kada si dosao u nisu.upoznao sam mnogo ljudi u zivotu ali kao miodraga lazica ne covek lekar lhudina gromada covel kalvig nikada vise necu upoznati neka ti je laka zemlja i vecna slaca

  2. Pokoj ti velikoj i plemenitoj dusi brate moj! Bio si i ostat ces HEROJ moga srca!
    Tvoja ratna drugarica Zoca!
    Najiskrenije saucesce prodici i svima koji su ga poznavali!

  3. Nisam Vas poznavala,ali duboko učestvujem u bolu Vaših najmilijih, jer i moja deca su odrasla bez oca, koji je svoj život posvetio i dao za Srbiju. Počivajte u miru među anđelima i sa Bogom. Iskreno saučešće Vašim najmilijima. Svetlana.

  4. Ko sme taj i moze ko ne zna za strah taj ide napred !Poredim te sa velikim vojvodom Misicom I jesi veliki i neces umreti sve dok bude Srba i sa ove i i sa one strane DRINE. Neka ti je.vjecna slava .

  5. Nisam Vas poznavala, ali duboko saosećam sa bolom Vaših najmilijih, jer i moj suprug je ceo svoj život i radni vek dao za Srbiju. Počivajte u miru među anđelima i sa Bogom. Iskreno saučešće Vašim najmilijima. Svetlana….

  6. To je najmanje što možete da uradite za ovog divnog lekara, za čoveka, junaka, Srbina….on je ponos svojih pacijenata, kolega, potomaka. On je uzor svima u svim budućim vremenima. Neka mu je božiji mir među anđelima i večna slava. Amin!

  7. Za razliku od dr Lazića, koji je SVE dao za čast,slavu i otadžbinu,za razliku od dr Dušanke iz Leskovca,koja je, takođe, dala SVE,iako je mogla u penziju,ostala je da iskustvom pomogne mladjim kolegama u borbi protiv virusa, imamo primer jednog načelnika,koji se uopšte ne pojavljuje na radnom mestu,jer spada u rizičnu grupu! Ne mogu da ga krivim, ali opet ne i da prećutim. Zato mislim da se žrtva ovo dvoje ljudskih gromada NE SME zaboraviti!

  8. Neka mu je večna slava i laka mu ova naša teška i krvlju predaka natopljena srpska zemlja. Hvala ovom nesebičnom heroju…

  9. To je bio pravi čovek i lekar. On je položio Hipokratovu zakletvu. A ne kao većina njegovih kolega, pružaju usluge svom narodu uz nadoknadu. ako imaš para sve se može, nema liste čekanja, ili to košta i sl.. Nažalost, takva je praksa u Srbiji.
    Srbija je izgubila jednog velikog čoveka, humanistu i stručnjaka. Zato će ostati zapamćen u narodu, za razliku od ovih drugih koji su sramota za svoju struku!!!

  10. HVALA VAM HEROJU SRPSKOG NARODA!!!
    VJEČNA VAM SLAVA I POZDRAVITE MAJORA NARODNOG HEROJA TEPIĆA JER SAM SIGURAN DA SE VAS DVOJICA TAMO NA ONOM SVIJETU MOŽDA BOLJEM, ČASNIJEM I POŠTENIJEM MORATE SRESTI!!!
    VI STE HEROJI NAŠEG VREMENA, A MI KOJI SMO JOŠ MEĐU ŽIVIMA MNOGO NAM JE LAKŠE JER IMALI SMO OD KOGA DA UČIMO!!!
    JOŠ JEDNOM VJEČNA HVALA REPUBLIKA SRPSKA I NJEN NAROD VAS NIKAD ZABORAVITI NEĆE!!!

  11. Ovo je prestrasno.nikad pre nisam cula za coveka , placem za njim.ko da.mi je rod rodjeni.Neka.ti je vecna slava, veliki coveku i heroju,..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com