Društvo

Poplava u lokalu, ne zna se ko je nadležan

Sa prvim kišnim danima javili su se i problemi. U jednom od lokala u Starom podzemnom prolazu pojavila se voda. Vlasnica kaže da nema kome da se obrati jer gradski organi prebacuju odgovornost jedni na druge.

Gorica Milošević žali se da se u njenom lokalu broj 28, koji se nalazi u starom podzemnom, posle kiše pojavljuje voda. Ona veruje da problem pravi slivnik iznad lokala koji treba da odvodi kišnicu.

“Sa kompletnom dokumentacijom obratila sam se komunalnoj inspekciji, normalno oni prebacili loptu u dvorište Inspekcji za zaštitu životne sredine. Inspektorka je izašla na teren i vratila mi dopis da nije pronašla problem. Zatim sam se obratila JKP Naisuss, ali oni nisu nadležni. Dok tako lutam oni prebacuju odgovornost jedni na druge. Zakazala sam sastanak sa gradonačelnikom za ponedeljak, što je poslednji pokušaj pred tužbu”-kaže vlasnica lokala.

“Od lokala koji se nalaze iznad podzemnog samo su iz restorana “McDonald’s” spremni da izađu u susret i žele da poprave slivnik na kojem se jasno videla pukotina, nakon što sam platila privatnoj firmi da ga očisti”- ističe Gorica Milošević.

Dok se rešenje ovog problema ne nazire, vlasnica lokala kaže da će čitav slučaj dobiti epilog na sudu, ukoliko ne dođe do rešenja nakon razgovora sa Gradonačelnikom.

Naisuss nenadležan

Iz JKP Naisuss obavestili su nas da su odmah poslali ekipu da utvrdi o čemu se radi. Da nije u njihovoj nadležnosti i da je Komunalna inspekcija prava adresa.

“Radi se o tome da se amosferska voda sliva sa nekog od oluka. Oluci iz dva lokala koji se nalaze iznad podzemnog sprovedeni su direktno ispod ploča, što dovodi do curenja. kada bi se regulisao odvod iz gornjih lokala sigurno ne bi dolazilo do curenja” kažu iz JKP Naisuss.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com